fredag 9 juli 2010

FRAMSIDANSå var då framsidan klar. I alla fall en del av den. Entre'sidan som skulle ha inspiration från landskapsarkitekten Ulf Nordfjells stil (se tidigare inspirationsinlägg "Trädgårdsdesign") blev så här. Jag gillar att entresidan har lite stramare stil; ljusa stora markhällar i granit  (350 x 600 mm), rundad sjöstens-singel och vita krukor i olika texturer. Och en liten kanin som bor mellan krukorna :)


 Älskar hur form och texturer möts: kantiga linjer i granit mot mjuk sjöstens-singel och runt buxbom klot.


Lavendel i kruka.Mer lavendel som samsas med timjan. Direkt ur sjöstenen växer ett litet prydnadsträd, en japansk dvärgpil.


Vid ingången står en spalje som jag byggt, och den är snarlik staketet på baksidan för att ha en röd tråd i formen. Fästet i jorden är nedstucket i marmorkross. Jag har designat framsidan så att den skall vara snygg även under det mörka halvåret, och har därför valt mycket vintergrönt och växter som blir vackra även på höst och vinter. Uppför spaljen växer nyplanterad vild vin; grönt på sommaren och vackert blodröda blad på höst och vinter. Här syns också en grön året-runt-vägg i hybrididegran.

Välkommen in!

4 kommentarer:

 1. Så fint ni har det! Vi ska göra om lite på sidan, och jag har varit lite skeptisk till grå sten. Är det grå sjösten ni har eller är den uppblandad?

  SvaraRadera
 2. Ha ha skulle precis säga att du är såld på lila blommor.men håller med dej .. Man får tänka lite på att det ska va snyggt även på de månade som inte e så "blommiga" =) jätte kul att följa dej se Ha det gott kram

  SvaraRadera
 3. Återigen jättefint Karin! Är det granit som du valt på "gången"? Kram Lottis

  SvaraRadera
 4. Hej :)
  Sjöstenen runt krukorna är plockad på vår strand i skärgården, och det är blandade gråa kulörer i rundade former.
  Hej Lottis :) Tack. Ja, det är ljus granit på gången.

  SvaraRadera