onsdag 8 september 2010

MITT BLIVANDE BADRUM
Trendspan badrum = Undvik trender!

Jag hade idag besök av en trevlig badrumssnickare som skall göra om badrummet hemma. Jag har gjort upp ritningar och satt ihop ett moodboard för att veta hur det ska bli. Det blir säkra, moderna OCH klassiska, eleganta kort som håller länge. Badrumstrender skall man hålla sig ifrån, för vi vet ju alla att det som är väldigt inne snart blir väldigt ute... Och badrummet har jag väl i minst tio år i alla fall. Har man snappat upp någon ny trend så kan man försöka införa det i accessoarerna istället.

FÖRE

Ett yttepyttelitet trångt badrum utan dagsljus. Eftersom detta är ett radhus vetter badrummets "yttervägg" in mot en granne och där kan man inte ta upp något fönster. Klädkammaren intill är extremt lång och väl tilltagen, men också den utan fönster.

EFTER

Jag lät sätta in ett stort fönster i klädkammaren. Mellan fd klädkammare och badrum sätter vi in en frostad fönstervägg så får badrummet dagsljus! Jag "lånar" lite yta i ena hörnet där badkaret kan skjutas in så får man större fri yta i badrummet att röra sig på. Dörr behålls från gamla klädkammaren och hallen så att man inte måste gå genom stora sovrummet om man är gäst.
(Klädkammarens garderobskroppar sänks in i väggen i det väldigt stora sovrummet, och på så sätt har även klädkammaren fått större fri golvyta.)

Och moodboarden ser ut så här...
Modernt och klassiskt i härlig blandning. Lätt att gilla länge, och lätt att sälja om och när den dagen kommer... Modernt vitt och platsbyggt, blandat med några mer klassiska detaljer som fristående badkar på tassar. Då ser man golvet hela vägen in under badkaret och man upplever golvytan optiskt större!
Jag tänker ha tre väggar i vitt kakel, och en fond i vit pärlemor mosaik, golv i carrara marmor, moderna armaturer i krom och infällda spotar i taket.
En i grunden avskalad stil som kan "dressas" hur man vill...

Jag längtar tills det är klart!

7 kommentarer:

 1. Karin! Snyggt som alltid. Det är en fröjd att läsa din blog varje dag. Kramar Lottis

  SvaraRadera
 2. Det kommer att bli riktigt snyggt!

  Vi renoverade vårt badrum för 8 år sen, helvita väggar o grått golv. Minns att plattsättaren inte alls gillade det o försökte få mig att sätta åtminstone en bård. Men jag är nöjd, fortfarande!

  SvaraRadera
 3. Hej Lottis :) Så roligt att du gillar den! En fröjd att ha dig här :)))) kramar

  SvaraRadera
 4. Och Malin, ja vad ÄR det med plattsättare och bårder???? VEM sa åt dem att det var snyggt - nånsin? Och du ser, du är nöjd fortfarande, så enkelheten vinner i längden i badrum :)

  SvaraRadera
 5. Hej! I vilket program gör du ritningarna? Supertjusigt badrum!

  SvaraRadera
 6. Tack, jag hoppas resultatet blir det i alla fall, tjusigt :)
  Jag ritar upp planer i ArchiCAD eller i Illustrator beroende vilken typ av ritning jag gör. Presentationsritningarna i detta inlägg är gjorda i Illustrator.
  Mvh Karin

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Hittade nyss din fantastiskt inspirerande sida när jag tittade runt efter inspo inför kommande bardrumsrenovering. Jag har planerat marmorgolv med vitt kakel. Faktiskt ungefär som på den översta bilden i detta inlägg. Min fråga till dig är om du möjligtvis vet var man kan hitta de otroligt snygga svarta vägglamporna? Eller om du kan tipsa om någon annan snygg lampa som passar till stilen. Känner mig lite lost avseende tilläggsbelysningen (förutom spots då) i badrum.

  Mvh

  Maria

  SvaraRadera