söndag 28 november 2010

MERA JULDEKORNu har vi varit på jul-inspiration idag. Jag och tvååringen åkte till Ulriksdals Slottsträdgård för att inhandla och insupa lite julinspiration. Slottsträdgården ägs ju och drivs av duktiga Bosse Rappne, ni vet han som är med som trädgårdskille (med koll på det mesta) i Äntligen Hemma. Kanonfina växter, kanongott kafe'. Pingel-kulan ovan stod vi och pillade på en stund, den var jättevacker och lät så fint men av någon anledning (hungrig tvååring?) så prioriterade vi pannkakorna först och glömde just denna boll...


Men dessa handmålade julkulor hittade vi också, och köpte en hel bunt. Urfina. Jag köpte röda, för att jag är uppvuxen med vit och silverpyntad gran i 20 år (mycket designigt och snyggt när det kom, men nu har vi tjatat ut det temat hemma...), och även själv provat lila julgranar, nästan tomma julgranar, Designers Guild-rosa-och-turkosa julgranar... Så nu de senaste åren har det landat i klassisk rödpyntad gran. Det blir varmast och vackrast så, tycker jag.


Dessa fanns också, men de dög inte åt tvååringen som valde ut dessa...så dessa fick följa med oss hem idag. Små handmålade julkulor samt lite grönt. Krans på dörren - check, julamaryllis - check, lite extra grönt (plättar i luften) - check :)

2 kommentarer:

  1. Helt otroligt fina julkulor!!! är smått besatt av juldekorationer och lägger alltid till några fina kulor eller annat varje år.

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det roligt när man väl kommer igång :)
    Och att plocka fram en och annan goding man är nöjd med från året innan.

    SvaraRadera