lördag 30 april 2011

MAGISKT MED NY UTEBELYSNING


Bild studio karin

Idag är det Valborg! Och sen härliga långa ljumma försommarkvällar framför oss i ljuva maj :) Jag har ju haft "projekt utebelysning på altanen" i veckan, och jag blev så nöjd själv. Belysning på uteplatsen ger så mycket mer än bara "ljus". Utelampor som är snygga i sig fungerar ju som en möbel och därmed extra stämningshöjare. Igår visade jag ju en högre variant av utelampa som står vid matplatsen och idag ska jag visa de små stämningshöjarna jag har placerat runt om på trätrallen.


Dessa små godingar ger ett magiskt sken som faller på ribbstaketet, har vackert skuggspel samt ger ett väldigt behagligt ljus när det silas genom de svarta vajrarna. Den högre i bakgrunden heter Antibes och den främre runda heter Cannes och är av märket By Ryde'ns. Jag har klickat hem mina från nätbutiken Uttaget.


När det mörknat ordentligt njuter man som mest av utelamporna.Och som jag sagt tidigare, tänk på att placera några utelampor så att du kan njuta av dem inifrån huset. När man gått in (det är ju fortfarande inte sommar "på riktigt") för det blir för kallt så kan man njuta av det vackra skenet från utebelysningen hela kvällen. Så här ser det ut från vårt vardagsrum när vi kunde se de fina lamporna på altanen genom altandörren :)

utelampor har så många fördelar märkte jag i veckan, jag summerar:
- De skapar vackra ljuskontraster (som mellan det vita ribbstaketet och några blommor ovan)
- De tillför stämning som "en möbel"
- Du kan skapa punktbelysning på något du vill se; ett ljust staket, en buske eller ett träd
- Skippa det svarta fönsterhålet, skapa istället något stämningsfullt att titta på inifrån huset när det mörknat. Du märker att hela rummet lyfter av att kunna flytta siktgränsen från den svarta rutan till en bit ut i trädgården.

Lycka till på din uteplats! Och hoppas ni kikar på en vacker valborgseld ikväll :)

6 kommentarer:

 1. Så stämningsfullt, snyggt! Önskar att jag vågade lite mer på altanen, man kanske ska bara ta och våga lite...
  Sofia

  SvaraRadera
 2. Gud så snyggt! Du får komma hem till oss och styra upp lite tror jag! Liselotte

  SvaraRadera
 3. Jag önskar att jag hade en uteplats att möblera när jag ser sånt här mysigt, jag har bara balkong. Men det borde ju funka där med, om man tar mindre myslampor kanske...
  Mvh Johanna

  SvaraRadera
 4. Vilken god idé med "vanliga", flyttbara lampor för utomhusbruk. Så mycket enklare än att anlita en elektriker och sätta upp fast belysning.

  Man ser inte sladdarna på dina fina bilder, hur löser du sladdproblemet?

  Det blev verkligen jättesnyggt, Karin!

  Hälsningar
  Pernilla Ströms blogg om inredning och arkitektur

  SvaraRadera
 5. Tack för alla trevliga kommentarer :)
  Och hej Pernilla, längesen :) Sladdarna är så långa att jag dragit dem nedanför kanten utanför staketet och runt till vägguttaget. Det syns på den bilden med matbordet och lamporna bakom stolarna i detta inlägg. Man kan ju även lyfta upp en planka i alttanen och låta sladden ligga under hela trallen, eller gömma dem i stenar eller rabatt om de står där.

  // Karin

  SvaraRadera
 6. Hej, ser att detta är ett gammalt inlägg, men vet du om dessa lampor finns att få tag på? Kan inte hitta dem. De var verkligen superfina.

  SvaraRadera