fredag 29 april 2011

UTEBELYSNING

Bild studio karin

Hej, äntligen fredag och helgledigt igen! Här hemma har vi njutit fredagsmys i ett alldeles speciellt sken ute ikväll, jag har införskaffat lite belysning för uteplatsen! Och resultatet är över förväntan, det är helt magiskt ute på altanen när det mörknar. Jag ska fota lite mer ikväll så får ni se de alla nya utelampor. Belysningside'er för våra uteplatser är en trend som växer, det behöver inte bara vara garageuppfarten och ytterdörren som belyses. Jag tycker att man kan möblera sin uteplats eller altan som ett vardagsrum, med sköna möbler och kuddar och plädar i massor. Och som grädde på moset - härliga utelampor som är både snygga att titta på och som ger ett mysigt sken.


Även lite levande ljus är en enkel stämningshöjare stilla vårkvällar som denna.


Denna utelampa från By Rydens  skrev jag om i  detta inlägg, och nu har den alltså hittat hem hit :) Den heter Monaco och går att klicka hem här. Den moderna designen gör att de är lättplacerade och den speciella "lampskärmen" i vajer ger ett vackert renderat sken på kvällen. Tänk på att placera dina utelampor så att du även kan njuta av dem inifrån huset! Att kunna se ljuskäglor falla på ett staket, lysa upp en buske eller ett träd är ju extra bonus till jobbet lampan gör som snygg "möbel".


Jag ska fota de andra fina utelamporna ikväll, så får ni se mer under helgen. Jag önskar er en skön och mysig fredagskväll :)


7 kommentarer:

 1. så inbjudande, blir inspirerad att ta tag i egna altanen.

  SvaraRadera
 2. Gud vad häftig lampa! Som en golvlampa, fast ute :)
  Snyggt
  Sara

  SvaraRadera
 3. Jag sökte en "vardagsrumslampa" för utomhusbruk för ett par år sen. Den enda jag hittade kostade 11.000 kr... Underbart att producenterna börjat fatta att det finns en marknad och att det kommer fler modeller i en annan prisklass. Som du säger - det är supermysigt att inreda uteplatsen som ett riktigt rum!
  Susanne

  SvaraRadera
 4. Susanne, JISSES vad dyrt :) Men ja, när "snygga utomhuslampor" kom var de ju sjukt dyra, håller helt med att det alltid är roligare när det gått ett par år och produkter blir mer rimliga i sin prissättning :)

  SvaraRadera
 5. Hej Karin.
  Måste börja med att säga att du har en väldigt fin och inspirerande blogg.

  Jag har funderat på att lasera våra utemöbler och nu såg jag att ni har samma (Äpplarö från IKEA..?) och har gjort det med era. Min fråga är egentligen; Hur behandlade ni dem innan?

  På mina stolar har den bruna färgen släppt lite på armstöden och på bordsskivan, tror du att man måste slipa bort allt för att det inte ska bli ojämnt i färgen? Hur gjorde ni helt enkelt?

  Mvh Sofia

  SvaraRadera
 6. Hej Sofia, ja de kommer från IKEA och de såg rent för taskiga ut efter någon säsong... De fjällade av sig den bruna "teakfärgen" och var jättetråkiga. Vi skrubbade dem bara rena med grov svamp och målartvätt, sen laserade vi dem med en oljelasyr. Oljelasyr fäster på det "flottiga" infärgade pigmentet som stolarna är infärgade i. Och lasyr är lätt för det kan man stålborsta över när det är dags och lasera igen. Att täckmåla är tungt arbete när det skall renoveras, skprapa färg och så. Jag har en stol kvar, det är lite jobbigt att måla alla ribborna... :/ Men absolut värt det, för de blev som nya! Lycka till :)
  Karin

  SvaraRadera
 7. Tack snälla för svaret! Då blir det till att lasera i helgen ;)
  /Sofia

  SvaraRadera