söndag 17 april 2011

VÅRBLOMMOR PÅ ALTANEN


Härliga Söndag! Idag har vi åtnjutit ett fantastiskt vårväder, så vi passade på att vårpiffa lite ute på altanen. Femåringen pyntade dessutom syrenbusken i väntan på blommorna. Hon konstaterade att det fanns knoppar på busken, men såg inget lila! Så nu får äggen agera stand-in-syrenlila på busken.


Idag har vi premiärätit frukost ute! Så vi insåg att nu var våren i full gång, och alla ledsna krukor behövde påfyllning. En tur till Blomsterlandet och ett par brickor med pense'er och pelargoner i ett lila-rosa raster fick följa med hem. Påskäggen i syrenbusken hittade vi också på Blomsterlandet.


Vår bas ute på altanen går i vitt och grått på allt material som staket, möbler, altangolv och stenar etc. Jag tycker att lila blommor står sig särdeles bra mot det grå. Som i skärgården. Huset har dessutom en gul fasad så därför är också lila-skalan väldigt bra. Bäst är att välja blommor som komplementfärg om man har blommorna nära fasaden, alltså en färg som står "mitt-emot" fasadfärgen i färgkartan. Och mittemot gult står blå-lila. (Har man för lika som gula/orangea blommor mot en gul fasad så är det mest troliga att de skär sig mot varann, lustigt nog...).
 

Altanen som vi laserade ljusgrå förra året har stått sig fint under snötäcket, och ser bra ut i år igen. Så glad att vi gjorde det. Nu är helgen slut, och jag med... Hoppas ni har haft en kanonsöndag ni med!
1 kommentar:

  1. Så gulligt med äggen i syrenen :)
    Maria

    SvaraRadera