måndag 5 september 2011

NY TAKLAMPA I SOVRUMMET

Bild studio karin

Ja, så har hösten kommit igång ordentligt... Hemma har jag gjort en höstmakeover, kan man lugnt säga. Ska försöka visa alla nyheter som hänt efter hand. I sovrummet har vi ääääääääntligen fått en taklampa som vi vill ha - och inte en som hängt med bara för sakens skull... Belysning hemma är svårt, tycker jag. Just snygga lampor är svårt att hitta. Vilken stil vill man ha? Vilken armatur ger snyggt sken? Hemma hos mig brukar lamporna vara de som sist kommer på plats i ett rumskoncept. Men sovrummet har alltså fått sin taklampa i förra veckan, jag hade turen att komma i kontakt med nya nätbutiken Zazazu som hade preciiiiiiiis en sån lampa jag letat efter! Tack för det tjejer :) En vacker silvrig lampa i mönster-stansad metall har hittat hem till mig. Just denna taklampa är dessutom riktigt hantverk, så jag är grymt nöjd!När inredningsdetaljerna riktigt sjunger ihop, då blir jag så nöjd. Taklampan matchar den befintliga sänglampan (från IKEA) väldigt bra, förutom metallen spelar även de små stansade hålen så fint ihop.
När man installerar belysning i sovrummet tänk gärna på att göra taklampan dimbar, det är väldigt sällan man vill ha den på fullt krut och därför förblir den oftast släckt annars.Färgen och glansen i sidenkuddarna blev rumskonceptets tongivare. Sidenkuddarna återupptar även metallglansen i lamporna, och allt får rätt så harmonisk samklang. En liten blomvas från Day Home spelar med i metallkonceptet. Nyaste tillskottet här är också den fina mönstrade kudden i mitten. Denna ljuvliga kudde kommer från Day Home, och har klickats hem från fina butiken Blackballoon. Även det från en riktigt trevlig nätbutiksinnehavare, tack tack.Så skönt att ha gjort färdigt sovrummet. För denna gång ;)


3 kommentarer:

 1. Sååå fin! Precis i min smak:) Jag har sett något liknande på Dis i Sthlm.

  Kram Josefine

  SvaraRadera
 2. Verkligen superfin lampa. Blir avis och vill bara bli klar. Vi är själv mitt i fasen att välja inredning till vårt nya sovrum, som just nu målas och tapetseras...

  Sucktar efter en svart AJ Lampa, och kanske något som hänger från taket på andra sidan ....får se var det slutar, hihi :))

  Kram och tack för din kommentar hos mig!
  // SOFIE

  SvaraRadera
 3. Åh vilken snygging. Har letat nåt sånt till vårt tv-rum, och nu behöver jag bara shoppa från soffan, perfekt!
  Fint sovrum, och fin blogg! Har följt dig ett tag nu och du har verkligen en stil som jag gillar. Tack!

  /Christin

  SvaraRadera