måndag 24 september 2012

INSPIRATION FÖR UPPDATERING AV MITT KÖKHej måndag! Nu går jag in i en köksfas denna vecka tror jag. För nu när det vattenskadade köket som står sorgligt dammigt och staplat i hög på betongplattan hemma skall börja återuppbyggas så har jag ju naturligtvis tusen nya idéer på hur jag ska uppdatera köket till en ny look som jag vill ha idag. Utan att byta kök :) Mitt kök är 3-4 år gammalt; alltså lagom nytt för att vara fräscht och nystandard, men lagom gammalt för att. vara. bara. lite. lite. trött. på. det. Skäms så bortskämt. Men man kan ju uppdatera köket utan att lägga en förmögenhet. Det första steget innan man byter luckor eller målar om - hitta inspirationsbilder till hur du vill att ditt kök skall se ut! Mina favoritinspirationsbilder för mitt kök visar jag idag. Jag gillar mycket grått - mycket vitt - kök med carrara marmor och en nypa trä. Nytt och vintage. Moderna materialval + klassiska sådana. Störtsköna armaturer. Le Mix. Favoriten. Ovan ett med svart kontrast och mer carrara. Sååå läckert kök.
Och så detta underbara men stilistiskt mer sekelskiftesbetonade kök. Och sekelskifte kan jag inte ha hemma i ett modernt radhus. Men det finns detaljer att inspireras av, som kan tolkas in i modern variant. Gillar färgsättningen, det grå skåpet, de mörka fogarna, Jiélde lamporna på väggen.Vitt och grått, och en spännande lampa. Ja ha ja hörni, vad tror ni detta skall bli? Vilka detaljer väljer jag från vilket kök - OCH HUR SKA DET BLI? Det undrar nog jag mer än någon annan. Måste fokusera på att lösa detta i veckan. Snart skall det återuppbyggas, ho hooooo lets goBild 1 Milk, 2 Kvänum, 3 Ballingslöv


Hur mitt kök såg ut i våras när det fortfarande levde, se här.

2 kommentarer:

 1. Gillar alla tre köksbilderna
  (måste själv grubbla på sånt eftersom våra kökskåpsdörrar snart rasar ner).
  Jag följer med spänning hur ditt eget kök
  kommer att bli. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Vet hur det kan vara. Här flyttade vi vårt kök -09 till en annan del av huset så det är ju relativt nytt. Men ack vad jag börjar ångra att vi tog svart stavmosaik. Tyvärr så är ju kaklet bland det svåraste att ändra på i efterhand så där gäller det att tänka till lite extra.

  Ha en bra dag!
  /Linda

  SvaraRadera