måndag 15 oktober 2012

PÅ PLATS - OCH NYA VITLASERADE PARKETTEN
Hej nya vecka! Jag är hemma!! Efter fyra månader i renoveringsexil. Det är inte mycket som är på rätt plats än, att flytta in (på nytt) är inte gjort i en handvändning. Möbler och kartonger letar sig fortfarande ned från övervåningen tillbaka till nedervåningen som renoverats, och vi punktattackerar ytorna en efter en. Vardagsrummet var bland det första att åter-möbleras. Vi lade äntligen ut vår kära äkta matta som vi köpte i våras här, och ställde tillbaka soffgruppen. Under alltihop - över hela våningsplanet förutom hallen - breder sig den nya parketten ut. Så fin! Den är vitlaserad - ordentligt vit - mycket vitare än den vitlaserade ekparketten vi hade innan vattenskadan. Jag valde nämligen vitlaserad ask denna gång. Den är ljuvligt ljus, men lämnar ändå ett uns värme i form av träton, och den är så sidenmatt och fin i ådringen. 
Här ser man att trots att golvet är ganska vitt så syns fortfarande ådringen, som ett sidenmatt mönster. Det ger liv och rörelse åt golvet, mer än täckmålat golv som jag har i barnens rum. Parketten i ask heter Salsa White Pearl, och kommer från Tarkett. Bild studio karin


4 kommentarer:

 1. Tack för en härlig och inspirerande blogg! Jag har följt dig ett tag nu och det är alltid lika kul att kika in hos dig:)
  Lycka till med tillbakaflytten. Hälsningar Eva

  SvaraRadera
 2. Oooooh vad fint det blev! Älskar den där "nykänslan" haha:) Inte en repa och så fräscht så klockorna stannar. Är lite avis på den där mattan också, ja du är helt enkelt grymt duktig på inredning snygging!

  Ha en finfin kväll!

  KRAM

  P

  SvaraRadera
 3. Tackar tackar tjejer :)
  Och du P, gulle dig tack :) ja, nyfräscht så klockorna stannar - men jag undrar hur länge det håller med dessa tre små i farten :)))

  kram Karin

  SvaraRadera