torsdag 9 maj 2013

BAKOM MINA SOLGLASÖGON.....kan jag va mej själv! (ni har väl hört den gamla dängan?) Jag var ju tidigare i veckan och tittade på ett svenskt urhäftigt varumärke, och det var detta. Jag var och kikade på kontoret hos svenska glasögontillverkaren Vasuma. Jag har sett Vasuma-varumärket klistras upp på optikernas rutor runt om i stan, och nu skulle jag få kika i själva lagret. Skoj! Jag som älskar snygg design, bra hantverk och god kvalitet. Och Vasuma levererade :) Jag föll pladask för dessa godingar i rökfärgat acetat med koppardetaljer. De heter Lagom och är ett designsamarbete mellan Vasuma och den rackarns coola Daniel Adams Ray (ni vet som skriver och producerar musik i hur många framgångsrika konstellationer som helst, samt har framgångsrika designmärken själv). Solgalsögonen var stencoola helt enkelt, och de var de första Vasuma-grundar-Lars tryckte dit på min näsa. Japp, kärlek genom första ögonkastet. Det blev koppardetaljer av Adams Ray för min del. Och ett par vanliga glasögon blev det med. Efter jag vet inte hur många mörka kantiga acetatbågar på rad så valde jag något helt annat denna gång. Guldpilotglasögon Eggeater. Love it!

Vasuma har funnits sen 2005 (läs här) och ni vet hur glasögon kan vara så seriöst och tråkigt? Well, det är inget vad Vasuma är. För det första baserar de sitt koncept på att det är nördiga glasögonormars revenge i samhället, med ubercoola brillor. Och alla modeller - alla - andas verkligen laidback cool och så med en gnutta attityd och ironi med för stort, för runt, sjuttiotal, åttiotal, pilotisar... Ja, det var nästan bara att blunda och välja.
Sjuåringen kom också hem med ett par Vasuma och var så stolt! Ett stolt samarbete mellan Vasuma och Rädda Barnen gjorde min dotter till liten fashionista.
Och så upp till bevis så klart, fast jag inte gillar att synas själv :) Dottern plåtade en bild på mamma och fashionbrillorna på Slottsbacken. Nu ni, nu är det långhelg och långledigt! Ta hand om erBild studio karin

3 kommentarer:

 1. Hej! Har precis hittat till din blogg. Vad bra den är! Kommer användas som inspiration nu när jag renoverar min lilla etta. Och vad kul att du skriver om Vasuma. Köpte en av deras bågar för ett tag sen och är hur nöjd som helst! Trevlig fredag! / Heléne

  SvaraRadera
 2. Verkligen snygga, tack för tipset! Du ser verkligen cool ut i dem!
  Hälsningar
  Maria

  SvaraRadera
 3. Haha, tack det var snäll Maria :) Och Helene, välkommen till bloggen!

  kram Karin

  SvaraRadera