onsdag 15 januari 2014

MOODBOARD FÖR ETT KLASSISKT BADRUM I KÄLLAREN


Hej onsdag! Här går renoveringarna vidare, delar av källaren får sig en omgång. Det finns inga "före"-bilder att visa, det var ett mörkt våtutrymme med mögliga väggar och rått betonggolv. Läget som våtutrymmet hade var lite mörkt, med bara ett litet smalt fönster, så jag satsar på att göra ett ljust och glatt gammeldags badrum därinne. Sekelskiftesflört. Ett badrum som gör en glad, ett som har sol i sinne och som absolut inte känns som en källare. Mönstrat franskt blåvitt kakel ville jag ha, som startpunkt för konceptet, och detta blåvita kakel kommer att gå utmed en installationssockel utmed hela långväggen och nå 1 meter upp på väggen. Det blåvita kaklet hittade jag hos Lhådös Kakel. Ovanför porslinssockeln blir det vit putsvägg. I en duschhörna blir det vitt kakel i samma glasyr och storlek som det blåvita kaklet, men alltså helvitt. Detta för att jag inte ville ha blåvitt högt upp på väggarna, det blåvita får inte bli för stökigt och mycket, det ska gå som en rand utmed ena långväggen bara. Golvet blir grått klinker. I denna nätbutik för badrum hittade jag många produkter; mycket snyggt duschset, elegant wc-stol, hög blandare till tvättstället, samt en vit handdukstork . Tvättkommod i massiv laserad furu och porslinshandfat från IKEA, som även har taklampan med porslinssockel och spegeln. Handduksbilden har jag lånat här. Vägglampa Bestlite. Ja, hörni, det var ett första utkast för det badrummet, får se var vi hamnar :)Moodboard studio karin
5 kommentarer:

 1. Kul att se hur du jobbar med en moodboard. Badrummet blir säkert fint och dessutom klassiskt hållbart. Jag är själv allra modigast med det som går lätt att ändra men dras åt det klassiskt enkla ju svårare och dyrare det är att byta ut. Badrum hör ju definitivt till den sistnämnda kategorin. Ser fram emot att se det färdiga resultatet!
  Susanne

  SvaraRadera
 2. Men ååååh! Ert badrum kommer att bli smashing! Jag kan inte se mig mätt på bilder på hur du har tänkt och bilder på färdigt resultat när du har inrett!
  Heja!
  /Karin LG

  SvaraRadera
 3. Vilken smart idé med de snygga Bestlitelamporna i badrummet! Det snor jag nog! Håller på att planera vårt huvudbadrum just nu, och har lite problem med spegeln. Ser att du valt en helt vanlig spegel, och det är nog det bästa ut snygghetssynvinkel - men var gör du då av alla smink- och hygienprodukter som används varje dag (nu har du nog i och för sig inte det problemet i källarbadrummet)? Skulle förvisso kunna ha ett skåp bredvid spegeln istället, det är ju smidigt att slippa öppna skåpet mitt framför näsan på en hela tiden.

  I vårt förra hus valde vi Hafas blandare, och de gick sönder nu, efter fyra år. Kanske bara måndagsex, men känns lite olustigt att välja dem igen nu till nya huset. Hittade dessa istället, från något som heter Badex, som jag är lite sugen på! (Den i borstat krom och krom fastnade jag för!) http://www.badex.se/virtuemart/klassisk-design/blandare/tvattstallsblandare/lem-tvattstallsblandare-1912.html#

  SvaraRadera
 4. Hej! Kul att ni gillar det :) Karin LG, smashing hoppas vi på!
  Henriettae; ja, precis som du skriver, mitt smink etc kommer inte att bo i detta källar/ gästbadrum. Jag vet att billiga armaturer som Hafa ofta inte lönar sig, de går sönder efter ett tag. Och i vårt badrum på övervåningen, där skall det in sådana produkter som håller för flera-gånger-om-dagen-bruk samt fler skåp för alla produkter du nämner. Så, om det inte är för sent då, så får du samla ny inspirationsinfo när jag planerar det badrummet ;)

  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot det, oavsett om vi hunnit göra om eller inte - du får alltid till så många fina miljöer!!

   Radera