tisdag 24 juni 2014

INSPIRATION FÖR DÖTTRARNAS RUMBåde jag och döttrarna börjar längta till en nystart på renoveringen, eller en fortsättning kanske. Nästa steg. Vi vill ta tag i sovrummen på övervåningen. Tjejerna har tålmodigt väntat i ett år medan vi byggt till huset (håller fortfarande på), och de delar ett stort rum. De älskar det, jag är all for syskon-bonding i samma rum. Rummet syns oinrett här. Men ett rum som delas av två barn har både positiva och negativa kvalitéer. Positivt är bondingen, att de helt enkelt delar stjärterum och hjärterum. De är inte ensamma, de utvecklar lekar där båda är involverade över åldersgränsen, de delar kompisar, delar leksaker, mitt och ditt suddas ut lite, ja listan kan göras lång. Det negativa kvalitéerna är nog bara utrymmesbegränsningarna. Fyra väggar som delas på två barn blir ju bara två väggar var. Och när två sängar tar upp varsin vägg så är det ju inte mycket väggar kvar alls till förvaring eller att ha möbler som skrivbord mot. Så massa förvaringsmöjligheter med egen bokhylla (en till var barn) och plats för varsitt skrivbord är helt enkelt marginaliserat med ett rum på två barn. Så, nu längtar de tills de får upp skiljeväggen i mitten, för utmed den skall det platsbyggas de saknade golv-till-tak-höga bokhyllorna, och det blir fler väggar för var tjej att hänga sina tavlor. Och så blir det äntligen plats för skrivbord till mellantjejen som blir skoltjej i augusti. Så, nu när båda tjejerna blir skoltjejer, nu är det dags! Döttrarnas rum står på tur efter sommaren. (Bild ovan lånad från Pale Cloud.) Rummen är ju fyllda av leksaker och stök, så färg finns det ändå. Så basen blir ganska enkel, för att hålla ihop det. Ett gäng inspirationsbilder för hur det skall bli kommer här!

Slipat olackat och såpat golv, kelimmatta och tält. Check.
Snygg säng i trä (den ena tjejen har en som jag har designat och tagit fram på snickeri, men det behövs en till). Vill inte ha säng i mdf och plastlaminat. Fina textilier både på kuddar och plädar, mmm.
Skrivbordslampa (en bild på äldsta dotterns skrivbord i förra hemmet, för vad som känns som en evighet sedan), och så skall det göras lite platsbyggda snickerier i tidsenlig stil. Å, vad vi längtar!


Bild 1 Pale Cloud, 2 Pinterest + Milk Magazine, 3 Pinterest + pinterest, 4 studio karin + hemnet

2 kommentarer:

 1. Åh, så härligt!! Vi har precis börjat med fas 3 av vår renovering, vilket innebär ovanvåningen - dra ny el, ta bort tretexskivorna på alla innerväggar, nya innertak, innerväggar, och slipa upp de gamla trägolven/byta ut laminat. Vi har också ett stort gavelrum som liknar ert. Har funderat på att göra om det till två barnrum, men hur delar ni upp balkongen? Det vi tänker är i så fall att sätta en vägg mellan ena fönstret och dörren, men det ser ju lite avhugget ut. Vidare har vi bara möjlighet till dörr till ena rummet, vilket gör att det får bli en korridor (på bara en meter eller så, så snarare vestibul), till det andra rummet.
  Alternativet är att vi tar hela stora rummet till vårt sovrum + bibliotek. Men då blir det ett domino som omöjliggör ett stort badrum. Suck. Hur har ni valt att göra?
  Och tar du dig an dylika planlösningsuppdrag?

  SvaraRadera
 2. Hej! Ja det låter som att ni verkligen borde utreda en övergripande planlösning innan ni sätter sågen i väggarna... Japp, det är prexis såna uppdrag jag gör :) Bara att maila till mig och komma med offertförfrågan, men nu saktar jag ned för semester så det blir inga nya uppdrag förrän i aug. På vår övervåning kommer det stora sovrummet delas i två, med vägg som ansluter till mellanrum mellan altandörr och fönster. Ena rummet får ett fönster, det andra rummet en glasdörr och ett fönster. Och det rum som blev av med dörr får en ny dörr ut till övre hallen, så de får varsin ingång. Allt kommer att visas här på bloggen vad det lider :)
  Karin

  SvaraRadera