måndag 22 september 2014

UTEBELYSNING I KOPPAR TILL HUSETHej höst! Vad bättre än att ägna utebelysningen en liten tanke så här när det plötsligt blev mörkt (och kallt och blåsigt....). Här hemma behövde vi belysa tillbyggnaden, väggarmaturer har vi haft svårt att bestämma oss för. Och som med allt annat blir det så att jag har ingen lust att komplettera med matchande produkter till de befintliga, om jag inte gillar dem. Så, tillbyggnaden får nya armaturer, stilmässigt passande sekelskifte, och väggarmaturen på befintliga huset får helt enkelt haka på. Vi har koppardetaljer på originalhuset (ventilgationsgaller etc) - och på tillbyggnaden - så utelyktorna får bli det med. Svart gick det delade meningar om i familjen, och vitt känns helt fel. Så då blev det koppar. Men jag ville ha materialet koppar, som lever och åldras som koppar, inte kopparfärgade lampor. Hittade så denna finfina stallykta i råkoppar från Westal, och blev överlycklig. Och ja, nu  har jag beställt ett gäng sådana. Yay, ser fram emot att de monteras, och de får så gärna åldras och ärgas mörka! Spännande.


Bild Westal4 kommentarer:

 1. Haha - precis innan jag surfade in på din blogg satt jag och letade fotlykta till vårt hus - på Westal. :D Vi har köpt våra stolplyktor därifrån (i svart), men de har tyvärr inte fotlyktor i samma serie (och jag som är så noga - hade kollat upp innan att vägglyktor fanns, men visste inte då att vi behövde en fotlykta också). Kanske skulle bryta av med koppar, om det finns något som tar upp formen. Eller så får det bli en urna med grönt i på vår granitstolpe. Men jag tyckte i alla fall det var lite roligt att jag såg detta precis efter att jag kollat typ samma sak. :D
  Fungerar kopparen till den gula husfärgen ni har?

  SvaraRadera
 2. Ja, den fungerar, vi har så blek gul nu, nästan vitgul. :) Det blir jättefint! Skall fota dem så fort de kommer!! :)

  SvaraRadera
 3. Har liknande svarta från Byggfabriken men den stora frågan! Var får man tag på stolpar som passar? Bor på landet och det är väldigt mörkt i trädgården så någon slags belysning måste till. Något tips?

  SvaraRadera
 4. Hej,
  Ligger det någon bild på hur det blev med lamporna på din blogg? Ger de bra ljus?
  Mvh, Camilla

  SvaraRadera