fredag 10 oktober 2014

ETT STEG FRAM OCH TVÅ TILLBAKA...ÄNTLIGENHej fredag! Så har vi flyttpackat tjejernas rum och tömt och evakuerat det. Äntligen. Renoveringshistorier är ju ett parallellt universum i sig. Man tror man ska hinna. Vi borde alla ha en arga-snickaren-Anders som står med armen runt ens axel och säger, "men Karin, när hade ni tänkt hinna med det här då? Räkna på hur många timmar ni har tillgängligt och berätta för mig när projektet kan blir klart. " Varpå jag skall svara, "joo, om sju år" och förstå att vi måste lösa det på annat sätt. Poletten föll ned efter att vi slipat vuxensovrummet själva över en sisådär ...kommer inte ihåg ens hur många helger. Så nu bokade vi professionellt hjälp i tjejernas rum. Kaosrummet som möblerades med provisoriska möbler framför befintliga gamla garderobsväggar, och har bebotts av två systrar i ett år, äntligen var det deras tur. Så vi tömde rummet, tjejerna flyttade upp på vinden, och maken satte upp en pärlspontvägg (jo lite jobb i rimliga nivåer hinner man med!) och så bokade vi golvslipning. 

Nu doftar det nyslipad gran i rummet, typ som en smörkniv i en ni vet, ni som hade träslöjd. Oh, love it.
Det ska inte bli bastukoncept. Pärlspontväggen (förlaga till spontväggen finns i trapphallarna, så det var bara att leta lika) skall linoljemålas vit, och golvet skall såpaskuras så det bleknar. Tjohoo! Är så glad. Nu äre fredag mina vänner!
Bild studio karin4 kommentarer:

 1. MEN så vackert!
  Skall bli spännande att se fortsättningen :=)

  //Iren

  SvaraRadera
 2. Linoljefärgfärg och golvsåpa… underbart!

  SvaraRadera
 3. Åh så fint! Känner lukten. Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Kommer att bli jättefint Karin! Jag är lite, eller snarare mycket ;), nyfiken på hur resulatet blev med inredning och det piffiga fixet i ert sovrum efter att även det hade fått genomgå golvslipning och skurning :). Du valde mellan lite olika svarta nattduksbord. Lampor och annat? Gärna en update på det :). / Helene

  SvaraRadera