söndag 16 november 2014

SÖKER DEN PERFEKTA PLÄDEN...IGENHej söndag! Kommer ni ihåg denna bilden (funnen på pinterest)? Det gör ni säkert, då många kommenterade den när jag visade den för ett par veckor sedan. Den är ganska lik mitt sovrum där jag behöver fylla på med ullfiltar. Så här års när mörkret kryper på och kylan smyger sig lite för mycket in genom de icke kopplade 100 år gamla fönsterbågarna, ja då är det dags för extra ullfiltar på sängen! Dels för den värmande effekten men också för mysfaktorn att ta sovrummet in i vinterhalvåret helt enkelt. Jag gör idag en djupdykning i en nätbutik för att hitta favoriter, och jag har valt 100% ullfiltar utan undantag. Akryl och polyesterblandiningar göre sig icke besvär, jag tycker att det gnisslar i hela kroppen när jag tar i akryl och dessutom lider de plädarna oerhört av noppbildning. Ullfiltar noppar också hör jag någon jämra sig. Jo, absolut, många månader tar det innan de slutar. Men när de väl gör det, har slutat att yngla av sig alla extra ullfibrer i noppbebisar, då faller de av eller man kan kamma av dem. Och en åldrad ullpläd i bra kvalitet kan bli riktigt vacker när den åldras. Jag har en tio år gammal ullpläd som tvättats ett otal gånger, och den har noppat klart och har den vackraste sidenblanka yta man kan tänka sig. Kvalitet lönar sig i längden, har ni hört mig säga det förr :) Och om jag nu är ute efter att bli ordentligt varm av pläden, ja då är också ull förstklassig värmarkompis. Ett gäng ullplädar med stil inspirerad i bilden ovan blir det idag. Finner du en favorit?
Först ut är en stor personlig favorit;  grå ullpläd med klassisk hundtand (här).

Eller samma pläd igen, men i elegant svart (här). Ooooh, alltså så fin. Skapar lite mer kontrast än de grå.
Denna har jag visat förut, också en favorit. Ullfilt helt i grått med zig zag mönster (här). Lättplacerad med sitt enkla mönster.
En ullpläd med två sidor, så man kan variera sig? (Här).

Gillar man det rosa i inspirationsbilden så kommer några här. Älskar denna pläd, den har helt perfekt färg (här).

Mer zig zag men i rosa. Trevligt med lite olika nyanser också. Denna pläd tillför en enda färg (rosa), men en hel skala av nyanser och därmed lite mer liv (här). 
För er som gillar bilden så pass mycket att ni söker lampa i samma stil, skulle denna fungera mycket bra. Enklare med bordslampa än att pendla ned från tak. Denna i mässing hittade jag här.Kollage studio karin
Bilder plädar via Designonline, Bild lampa Watt och Veke

1 kommentar:

  1. Tack Karin för "braiga" filttips! ;) Vet att sovrummet på bilden inte är ditt sovrum, men att det påminner om det. Sååå fint! Du hade tidigare ett inslag om olika svarta nattduksbord som du funderade på att ha i ditt sovrum....jag är så nyfiken att veta vilket valet föll på? Du har ju så bra smak, så att det blev bra är jag övertygad om! :) / Helene

    SvaraRadera