fredag 30 januari 2015

DÖTTRARNAS RUM PÅ GÅNGTjohej fredag! Denna helg skall jag hinna möblera tillbaka i döttrarnas rum hoppas jag. Vi har ju hunnit ta tag lite i döttrarnas rum nu, ett stort rum med balkong (syns här). Plankgolvet som vi låtit slipa har jag såpat en gång. Man ser redan att färgen är mycket finare än när det var lackat. Och det känns fullkomligt ljuvligt att gå barfota på. Det skall få några såpa-omgångar till innan jag ställer tillbaka möblerna. Så småningom skall detta stora rum delas i två barnrum, så tjejerna har fått välja hur de vill ha i sina egna rumshalvor. Äldsta tjejen (9-åring) har själv valt en tapet på väggen. Hon var bergsäker på att det skulle vara en Toile de Juoy. Eftersom hon har så mycket färg i sin äkta matta som skall in i rummet, så kom vi fram till att det blev så stökigt med flerfärgad Toile. Och hon älskar blå, så valet föll på denna. Mamma mycket nöjd. Tapeten heter Ballon de Gonesse och kommer från Charles Burger. (I golvet syns en gammal betongplatta för en kakelugn - som säkert gick renoveringsdöden till mötes redan nån gång under 60-70-talet?).

 Min dotter som är 6 år ville ha vit vägg. Vi avlägsnade en garderobsvägg här, och bakom den fanns ömsom mursten, ömsom naken isolering, och ömsom gipsplatta. Vi gjorde det enklaste då och lade spont över alltihop. Vi har grundmålat två gånger - kom sedan ihåg att vi glömt att kvistlacka med schellack - och schellackerade därför ovanpå grundfärgen. Därför ser väggen ut som salami just nu. Kvar är 2 lager linoljefärg i halvblank vit. Luktar så gott i hela huset när man målar. Det var allt för denna veckan, ha nu en bra fredagkväll!Bild studio karin

2 kommentarer:

  1. Grundfärgen som du nämner i inlägget är det annan än linoljefärg? Om så, varför gör du så? Vilka fördelar innebär det i förhållande till att bara måla med linoljefärg?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Nej det linolja alltihop! Kommer inte ihåg nu hur det var, men ev hänvisar jag slarvigt till "grundfärgen" när jag eg menar "grundlagren"... Det var först ett eller två lager utspätt, sedan två outspädda lager överst tror jag. Med schellack däremellan... :)

      Radera