söndag 22 februari 2015

DET SOM GÖMS I SNÖ KOMMER FRAM I TÖ - ELLER VÅRT BLIVANDE KÖK
Hej söndag! Det som göms i snö kommer fram i tö. Eller, tur att någon innan oss har "renoverat reversibelt".... Här har vi påbörjat det största inomhusprojektet detta hus har upplevt på 30 år eller mer. För 30 år sedan hamnade en tvättstuga i ett rum med spröjsade fönster och dörr mot trädgården. Det rummet var på originalritningarna en väl tilltagen serveringsgång som hörde till köket. Och som tur är har man för 30 år sedan renoverat reversibelt, dvs lämnat original där bakom gipsplattorna. Se vad vi fann när torkskåpet togs bort. Originalpärlspont i både tak och vägg! Tjohooo, det är jackpot det. Och visst är det en glammig bild jag bjuder på idag, den 30 år gamla tvättstugan? Ni ska inte tro att det bara är glammigt hemma hos bloggare det är bara tal om selektiv fotografering hahaha. Den översta bilden är en Kvänumbild som visar hur köket kan bli. (Men jag väljer nog andra färger.) Och de två undre är det glammiga rummet vi har idag.... Här syns ena spröjsfönstret som någon förkortat i innerbågen, så det inre fönsterbladet är kortare än det yttre! Det ska vi också återställa. Det lär ta ett tag innan det blir FÖRE och EFTER bilder på den här tråden, men nu har jag i alla fall gett mig själv i uppdrag att mäta upp, utreda och rita upp detta projekt på riktigt. 
Men i mitt huvud är det redan så här färdigt. Det blir underbart med ljuset i köket samt att kunna integrera trädgårdsmöjligheter som uteplats och utekök direkt i anslutning till en glasdörr från köket. Även renoveringsorken som gömts i snö verkar komma fram i tö! :)


Bildkollage 1 Kvänum, 2-3 studio karin
Bild 1 Kvänum, 5 kommentarer:

 1. åh det där ser ju ut som det kan bli ett riktigt drömkök :) / Pernilla

  SvaraRadera
 2. Så fint!! Skulle du inte kunna tipsa om snygga laminatskivor till vitt kök och mässing, inte så sugen på marmor i köket.// Tack för en mkt trevlig blogg att följa

  SvaraRadera
 3. Hej! Laminatskivor... jag skulle inte gå på låtsasmaterial som laminat som vill se ut som sten, de är aldrig bra tycker jag. Jag skulle bara ta en enfärgad laminat, i vitt eller ljust grått, ihop med ditt vita kök och mässing. Helt i vitt blir snyggt.

  Karin

  SvaraRadera
 4. Hej! Tack för all inspiration på din blogg!
  Vad skulle du välja för golv till ett sådant här lantligt grått kök? Funderar på linolium eller gummigolv. Vi har parkett i angränsande rum och skulle vilja bryta av med annat golv. Hur tänker du om golv till ditt kök? Det vore spännande att läsa om.
  Hälsningar Jessica

  SvaraRadera
 5. Hej! Hittade din härlig n 1914 som vi gärna vill behålla gamla charmen i. Inte högt i tak, men kakelugnar o i köket en gammal sotgrå järnspis. Var först helt inställd på helvitt, från luckor, pärspont o marmorbänkar. Såg sen dina bilder från svart kök i sekelskifteshus o velar nu mellan sotgrått från Lidhultskök (samma från Kvänum blev tyvärr runt 80-90 tusen dyrare).Fördel för oss med sotgrått är att vi kan behålla våra svarta vitvaror (haft svarta sådana jättelänge o nyligen bytt ut dem, ska vi ha vitt kök vill vi dölja dem eftersom vi tycker svart blir för hårt mot vitt). För att det sotgrå inte ska bli för mörkt o dystert, väljer vi bort överskåp o ska då/ ha ljusa marmorskivor, vita väggar, pärlspont på två väggar i köksavdelningen, en köksö med köpmansdisk mot marbordsdelen. Vad är ditt tips i vårt val? Tidlöst, ljust o vitt eller det sotgrå, lite tuffare, men med bibehållen gammal charm?

  Hoppas på svar!
  Kramar
  Ann-Britt

  SvaraRadera