tisdag 19 april 2016

BARNENS ALLRUM SLASH ÖVRE HALLENHej tisdag! Det har pågått så många olika renoveringar och uppdateringar i huset att jag inte vet var jag är, riktigt. När takkuporna blev klara på övervåningen kom en uppdateringsvåg för tre barnrum, ett vuxensovrum och så inte minst övre hallen som även är barnens allrum. När det är så många rum som uppdateras tappar jag tråden och jag vet inte hur jag skall fortsätta med något av rummen, och så går det trögt trögt framåt. Vilken färgnyans skall det rummet ha, om rummet intill fick den nyansen? Och vilken färg skulle överdraget på soffan ha, och vilka kuddar hade jag valt/ hade sedan innan? Vilka kompletteringar passar med det jag har? Passar det också med den nya väggfärgen...? Hmm. Jag tror att jag kan bära alla beslut i huvudet, men icke, det går helt enkelt inte. Inget blir gjort och det blir pannkaka eller skomakarens barn av dessa halvfärdiga rum! Så nu har jag tagit tag i saken och gjort ett moodboard till ett av rummen; barnens allrum. Ett rum där de stökar och leker tillsammans utanför sina rum, och där de gärna sitter i soffan och kollar fredagsmys med sova-över-kompisar eller med varandra. Spelar spel och förlänger Barbie-husbyggar-leken när golvytan tagit slut inne på det egna rummet.... Rummet ifråga är ett typiskt sekelskiftesrum, en väl tilltagen övre hall eller trapplandning som befinner sig utanför alla sovrummen. Ett genomgångsrum som är möblerbart. Rummet har tidigare synts och kärleksförklarats när vi var nyinflyttade, här. Nu skall det bli som moodboardet ovan! Utgångspunkten är den äkta mattan jag har haft i sex år (!) som har neutral beige botten, mörk bård och massa lekfulla rosa och blå nyanser. Mjuk som få och älskad av barnen. Äkta mattor tillför så mycket färg så i övrigt blir det mest nyanser i neutrala baser, men inte så vuxenstrikt grått och monoton blekt som i övriga hemmet. Tjejerna blir 8 och 11 i sommar, så det är någonstans mellan mjukt barnsligt och tidigt tonårigt vi siktar. (OBS, de har ju sina egna rum dessutom, som är bra mycket mer "barn-rummiga".)

Så här såg det ut när golvet slipats i februari, och jag provmålade i vanlig ordning en hel hög fläckar på väggen. Jag ville inte ha rent ljusgrå som på nedervåningen, utan ville ha mer beigegrå varm nyans. Dels för att detta rum vätter mot norr, och dels för att få lite skillnad mot nedervåningen! Bland provfläckarna var en grå för blå-kall, en grå var för gul, en grå var för rosa, osv osv. I vanlig Karin-ordning blev inget bra och jag blandade tillslut mycket av den blågrå med lagom av den gulgrå med lite av den rosagrå. Och så blev det tillslut en ganska varm gråbeige ton som jag blev nöjd med! 
Här har väggfärgen kommit på plats, och här målas en soffa jag ropat hem på nätauktion. Det är en träsoffa av Carl Malmsten som jag är sjukt nöjd med. Att jag budade in den med smartphonen stående på en pågående Pearl Jam konsert gör att jag gillar den desto mer :) Den blir nu mörkt grafitgrå.
Och moodboardet då? Så här ser det ut so far:

Väggfärg: gråbeige
Matta: befintlig äkta matta
Taklampa: här
Soffa: symboliseras i rätt färg på bilden av en Norrgavel-soffa (men kommer alltså vara Carl Malmstens i bilden ovan)
Sofftyg: oblekt linne
Soffbord: Ikea Vittsjö bord, måla mässing alternativt hitta på nätauktion
Fåtölj: Gammal Ikea som jag har, skall kläs om med Bemz-tyg
Puffar: Åhlens
Sideboard: Ikea
Förvaringsboxar i sideboard: Åhlens
Förvaringsbox rosa på sideboard: HM Home
Bordslampa: Bestlite

Ja, då var det bara att hugga i lite till då.Moodboard studio karin, Inspirationsbilder i moodboard pinterest

Bild 1-2 studio karin1 kommentar:

  1. Vilken vacker matta, och vilket fint moodboard! Det kommer nog att bli toppen. Tack för att du delar med dig av dina tankar kring färgval och allt, det är så intressant och roligt att följa.

    SvaraRadera