måndag 21 november 2016

MÅLARPROJEKT I ALLRUMMET
Hej måndag! Ganska många målarprojekt har ägt rum hemma i höst, riktigt skönt att ha kommit så långt att färgsättning har kunnat prioriterats i detalj. Barnens allrum, en större yta på övre planet som är ett långsmalt genomgångsrum med lite skuggigt ljus pga 5 fönster i norrläge, har fått sig en makeover. Jag visade moodboard och målningsprocessen för detta rum här. Jag ville ha en ganska varm känsla som motverkade norrläget, så väggarna är målade i en behaglig beige-grå nyans. Och nu har jag alltså äntligen tagit tag i möblerna i detta rum.
Jag inventerade i stort sett hela Gysinges linoljefärgs-sortiment. Och föll pladask för 30% grön umbra, nyansen längst fram i bilden.
Så här såg det ut innan, soffan var nästan-svart, och det blev helt enkelt inte bra. Rummet blev så långsmalt med den svarta ryggen som tog för sig så i det avlånga rummet. Soffan behövde bli ljusare för att inte markera det långsmala (mörkt "kliver ju in" i rummet). Och Ikea-hurtsen i bakgrunden var helt enkelt för laminat-blank och tråkig, och skulle därför få sig en omgång färg.
Resultatet. Soffan - som är ett lauritzfynd och en Carl Malmsten-soffa - fick en vacker mellangrå varm ton. Och hurtsen är snäppet ljusare och går ton-i-ton. Soffan har målats med Gysinges linoljefärg 30% Grön umbra, och hurtsen har målats med 15% Grön umbra. Doften är ljuvlig när man jobbar, och ytan är oerhört fin, när den väl torkar.... Det tar ca 3 dagar att få det torrt, vilket ju är nedsidan med linoljefärg. Men den vackra ytan, sidenmatt och skimrande i olika ljus, får mig att förlåta allt! Bild studio karin


1 kommentar: