tisdag 22 mars 2016

PÅSKINSPIRATION 2016



Jag hade tänkt att jag skulle hinna med lite påskinspiration, det är ju skarpt läge i helgen redan! Jag ligger ohjälpligt efter med påskpyntet hemma, jag har inte hunnit pynta alls! Men det brukar ta sig på vår påskvistelse borta, med både ägg och blommor och ris. Svartvitt och grå påsk är inget för mig, jag kör nog på min vanliga blekrosa och blå accent.... Fantastiskt vacker pastellkombo i vasen ovan, med körsbärskvistar som kröner verket. Lovely. En sådan installation skulle passa förra årets påskris perfekt, om jag hittar det i matkällaren. Jojo, jag har sparat påskfjädrarna, mest för att jag var så nöjd med färgen, och att jag samtidigt prickat in årets påsktrend var-medveten-om-att-fjädrar-innebär-fågellidane är helt och hållet en slump. Kram på er, mer påskinspo i morgon.



Bild 1 här

VACKRA DRAMATISKA BADRUM



Hej tisdag! Inspiration för badrum letar jag idag, sitter med det ena marmor-badrummet efter det andra framför ögonen, och bilden ovan är så strålande snygg att den måste visas idag. Stora dramatiska drag uppvisar detta fantastiska badrum; som hel marmorskiva på väggens installationssockel (den där "lådan" man dolt all rördragning i så att man kunnat få armaturer från väggen), och en enorm insänkt spegel med svarta konturer. Snyggt snyggt. Och en stor växt inne i badrummet som tänker större is more. Ett proslinsbadkar som detta är nog svårare att finna i Sverige, troligen är detta från USA där bilden hämtats. Vi har dock liknande men mer symmetriska här hemma.




Minimalistiskt och svart-vitt med marmorbas. Svart skärmvägg i järn och glas till badrummet - återigen lite extra drama och design. 




En klassiker vid det här laget, badrummet från Oscar properties. En personlig favorit som skapar drama liknande i badrummen ovan men med enklare medel; stora marmorplattot istället för det dyrare/svårare alternativet hel marmorskiva. Drama med svarta konturer skapas lätt med en tavelram. Och stora rena svepande linjer, vitt vid badkaret och helt i marmor vid duschhörnan. Inga små växlingar mellan material och extra dekor, utan rent och rakt och snyggt. Klassiskt badkar och takarmatur får det hela att kännas snarare klassiskt än modernt, men avskalat och uppdaterat klassiskt. Det var lite badrumsinspo idag, trevlig kväll på er nu är arbetsdagen visst slut för idag :)



Bilder pinterest












fredag 18 mars 2016

EN MAGISK GET-AWAY OCH PULSSÄNKARE UTANFÖR STOCKHOLM


Hej fredag! Hur vore det med lite helg-get-away? Att drömma sig bort lite, och att checka in på landet utanför Stockholm? På den stora skärgårdsön Värmdö närmare bestämt. Siggesta Gård är ett mycket trevligt ställe dit jag gärna återkommer till, det är djur, det är café, det är populära bakluckeloppis, och det är framförallt ett trevligt konferenshotell som även har öppet för icke-business-bokningar på helgerna. Och det är hit jag drömmer mig bort just idag, på bild i alla fall. Hade suttit fint i helgen istället för must-do's hemma. Den lantliga miljön hade garanterat haft en positiv effekt på vabb-nerver och uttröttad inredningsarkitekt-firmaägare-gympafröken-trebarnsmamma. Smedjan kallas ett timmerhus på Siggesta Gård som ser alldeles magiskt ut, och här skulle jag garanterat lämna storstadspulsen redan i dörren. Det blir inspirationsbilder för själslig avkoppling idag. Scenombyte förnöjer.








Fina detaljer, och en härlig känsla tycker jag.


 


Känner du inte för att murra in dig i en mysig timmerstuga? I så fall finns ett mer bekant vitt, ljust och lantligt herrgårdsboende också! 




Vackert lantkök i vitt, marmor och målat rutigt golv. Men ett grå-vitt marmorkök med mässingsdetaljer skulle kännas mer som (framtida, hahaha, om vi nånsin kommer så långt...) köket hemmavid. Och det är ju just annorlunda scenombyte som berikar och inspirerar mest tycker jag. Bokning och mer info om Smedjan hittar du här, och den fantastiska Herrgården här.




måndag 14 mars 2016

HOPP OM VÅREN



Hej!! Jag har inte avgått från bloggen, jag har bara fastnat i någon sorts mellan-sporlov-och-snart-igen-påsklov-limbo med för lite tid till jobb och blogg. Men jag är i allra högsta grad kvar och hoppas hinna titta in oftare med inspiration här. I helgen sken solen och den stund jag minns bäst mellan barnens (och mammas) aktiviteter och fix och stök inomhus är en liten lugn halvtimme jag unnade mig i solen i trädgården med en kopp kaffe i handen. En sån där lugn stund utan måsten, och tankarna fick flyta runt mellan att se ut saker jag skulle vilja göra i vår, kika på resultatet av vissa redan påbörjade projekt så här efter vinterdvalan, och så naturligtvis se på trädgården med filtret av hur det redan ser ut i mitt huvud.... Inte en ekvation som är likadan på något sätt; den befintliga verkligheten och målbilderna. Men kaffestunden i helgen handlade som sagt inte om måsten, bara att njuta solen och de stundande trädgårdsprojekten jag kommer ta tag i. En favorit till målbild är denna ovan (från pinterest), skulle älska att ha en sådan stramt klippt dubbel-häck utmed en trädgårdssida som behöver lite insynsskydd och kärleksfull behandling. Framförallt så fin ihop med den lummiga fluffiga busken och blomstren framför. Och noll ogräs under häcken. Lovely! Snart är jag ute i trädgården på allvar igen.



Bild pinterest

onsdag 2 mars 2016

EN LITEN PRINS



Grattis Sverige, och grattis kronprinsessan Victoria och prins Daniel! En liten lillprins har kronprinsparet fått ikväll, sån härlig tid det är, den där BB-bubblan. Ny bebis, ny familjemedlem. Den lille gossen får symboliseras av en vacker blå cashmere filt (funnen här) för mina egna nyfödingstider minns jag tydligt att jag själv blev tre gånger gillt lika babyplädtokig. Kunde inte få nog av små plädar och hade alla sorter mellan hålvirkad tunn bomullsfilt till tjockt virkade i alpackaull. I morgon skulle vi få veta vad prinsen heter, spännande :)