fredag 27 januari 2017

DÖTTRARNAS RUM I UPPROR - ETT RUM BLIR TVÅHej fredag! Veckan gick fort, och det var tur det. Vi har dragit igång delningen av tjejernas stora rum, till två separata barnrum. Det var ett mycket stort rum på 28 kvm som de delade på, och de har bott på varsin halva ett par år nu. Men så plötsligt händer det. Vi tar tag i även deras rum! Moodboarden och den färdiga visionen har jag visat här. Hela rummet - och det tredelade fönsterpartiet - såg man här
Just det tredelade fönsterpartiet (på balkongen) satte käppar i hjulet, svårt att sätta en vägg i mitten.... Jag ville ju inte byta ut glaspartiet, dels för att det är det vackra "ansiktet" på huset, och huset är dessutom både k- (kultur) och q- (rivning) märkt, så det var inte att tänka på att byta det partiet. 
Jag delade så här istället. Utan att röra fönstrets befintliga karmar och poster, så fixerades en trävägg mot fönsterposten mellan fönster och altandörr. Väggen emellan rummen blev tjock, så att den kunde husera en hög platsbyggd bokhylla åt vardera hållen. En 1,5 meter platsbyggd hylla åt storasysters rum, och en lika stor till lillasysters rum. Och så en ny dörr, så klart. Det hela är "reversibelt", det vill säga, det kan i framtiden tas bort om man vill ha ett enda stort rum igen, med ett golv, ett tak och fönsterpartiet i original.
Lillasysters rum. Tjohopp och hej, jag håller er uppdaterade under nästa v, här sker det framsteg i rasande fart. Trevlig helg!Bild studio karinInga kommentarer:

Skicka en kommentar