fredag 29 mars 2019

INSPO FÖR MINA TRÄDGÅRDSPROJEKT - KLOT OCH KANTERMen hej sol och vårljuset. Denna helg blir det till att återbesöka trädgårdens rabatter, som legat i dvala sedan vintern har kommit och gått. Jag har ett par långsiktiga projekt i trädgården, framförallt på framsidan där det är grusgångar, buxbomsklot, blombäddar, marktäckare inramat i små tighta buxbomskanter som gäller. Lite stramt på framsidan alltså (och desto lummigare bland körsbärsträden i sekelskiftesträdgården på baksidan, den privata sidan.) Naturligtvis sparar jag på målbilder för trädgården, och har lite visioner för mig. Dröm-scenario för framsidan (bild hittad på Pinterest) på bilden ovan med stentrappa och klot i olika storlekar. Just lovely.
Och kanterna är viktiga.... Gillar inramade rabatter i strama kanter på framsidan. Så fler inspirationsbilder kommer här, på elementet buxbomskanter;

Älskar det arkitektoniska, färdiga, inramade som strama kanter ger. 
- Och hur ser det ut hemma hos mig då?
Så här såg det ut i mitt rabatt-projekt i somras. Klot som skall växa till sig, i olika storlekar, med ljusare marktäckare som skall ge nyansskillnader i rabatten. Rådjuren åt upp ganska mycket av marktäckarna så jag får börja om i vår med ny sort. Och inte alla klot klarade förra sommarens torka, så det blir till att byta ut någon av dessa i vår och i god tid innan sommarhettan så de hinner etablera sig.

Förra sommaren såg det ut så här, och i helgen skall jag ut och putsa på de där kanterna och se om de börjar bli klara och täta nu. Ska bli himla trevligt att komma ut i trädgårdsfixarläge igen. Trevlig helg önskar jag er.Bild 1-5 via pinterest, 6-8 studio karinInga kommentarer:

Skicka en kommentar