torsdag 30 augusti 2012

ETT FANTASTISKT HEM I VINTAGE MODERN MIX - NAVONEInredningsarkitektur som bäst - en gammal härlig arkitektur som får nytt liv med varsam och väl genomtänkt renovering. De nya delarna tillförda i samspråk med den gamla arkitekturen på ett sätt att det både tillför nytt och bibehåller det gamla. Inga pastischer och "på låtsas", utan nytt får vara nytt och gammalt får vara gammalt. Stjärndesignern Paola Navone designar för Armani, Gervasoni, Alessi och många fler kända firmor - men för privat kunder icke picke. Men här har hon gjort ett undantag för hon gillade byggnaden på 1500 kvm (!) från 1700-talet så pass mycket själv. Och kanske kan man gissa att invånaren hade råd ;) Ovan matrummet som fått en "matta" av sexkantigt klinker som Navone designat, i ett raster av betonggrå färger blandat huller om buller. Runt det gedigna bordet står blandade stolar. Det är det faktum att bordet är 6 m långt och så pass dominerande, och dessutom hålls ihop av "mattan" som gör det möjligt att blanda stolar huller om bladder utan att det blir för rörigt. Det hålls ihop ändå. Lamporna kommer från Sepulveda - liknande finns här.
I vardagsrummet står en soffa som Navone designat för Linteloo. Liknande soffa har hon designat för Gervasoni - en soffa som har sitt moment in time just nu och är super het! Börjar dyka upp i proffsbloggar  och är såååå snygg. Till detta har man valt en kelim, mmmm.

Entresolplanet är så läckert, olika långa plankor som en brygga utmed hela väggen så att man kan gå runt i övre plan och ändå lämna öppet för det nedre planet. Fantastisk inredningsarkitektur i den högre skolan!!
Och så köket med mer klinker i gråraster. Vintagestil/Industristil all the way. Öppet och sparsmakat. Snyggt snyggt men svårt att hålla snyggt i hyllorna, själv skulle jag misslyckas katastrofalt med att hålla det bullriga synintrycket borta och ha stökigt i hyllorna. Och en ettåring som satt i kastrullerna och dängde ned porslinstallrikarna. Men det bor nog ingen ettåring här med tanke på entresolplanet ;) Badrummet visade jag separat här. Trevlig dag på er alla härliga besökare, vi ses!Bild RUM / Wichman + Bendtsen Photography


1 kommentar: