tisdag 3 maj 2016

INSPIRATION FÖRSOMMARBLOMMOR - VITA FÖRGÄTMIGEJ TULPAN OCH PINGSTLILJAHej du sköna majsol! Jag har sett vårlökarna vara på g i rabatterna nu, och jag väntar spänt på att vita narcisser (el "pingstliljor") och tulpaner skall komma upp. Inspirationsbild ovan (från trädgårdskonstnär Ulf Nordfjell) är så ljuvlig, jag älskar hur de vita blommorna i rabatten möts upp av de vita blommorna i trädet. En och annan accent i form av ljusrosa och svart finns också. Lovely. Just vitt är en mycket bra blomfärg att lyfta skuggiga och mörka partier. Mer effektfullt än man tror. Och jag har själv två stora körsbärsträd med just vita blommor som här. Vad jag längtar tills de är alldeles utslagna igen!
Ljuvlig blandning av vita tulpaner och blå förgätmigej. (Bild lånad från Sköna Hem, här). Ett trädgårdsproffs bor det här, mulligt och fint. Och lägg märke till de fina bladen i botten som täcker marken. Hos trädgårdsproffs ser man aldrig själva rabattjorden gapa som stora bruna hål här och var mellan blommorna, det är alltid snyggt med marktäckare och blomkombinationer ihop.
 Samma trädgård från Sköna Hem, ännu mera vita tulpaner men här går rabatten över i att flirta med rosa.


 


Vår duktiga trädgårdsmästare i studion, Marie Lindfors Garden (hennes bild) är duktig på att avläsa vilka partier som behöver vad. Hon kan kasta ett öga på en rabatt och se vad som fattas, vad som skall bytas ut. Här har hon Garden-stageat (som homestaging inför försäljning fast i trädgården) ett mörkt parti vintergröna med ljusa vita förgätmigej! Så fint, ett grepp jag skall prova hemma i min enorma enfärgade vintergröna-bädd för att få lite mer ... aaahhhh!
Samma Garden-staging av Marie Lindfors, vintergröna med vit förgätmigej och buxbomsklot. Det vita lyfter verkligen det övriga. De runda kloten i rabatten pratar vidare med krukan vid entrén där man anar mer klot....
....och även vit förgätmigej som ljusar upp botten på krukan. Visst möter dessa fina krukor upp snyggt mot rabatten i detta projekt! (Allt är gjort av trädgårdsmästar-Marie, hennes bilder).
Mer vårinspiration. Vitt vitt som lyser upp så här innan sommarträdgården tagit fart. Ljuskantade bladverk, blandat med ljusa blommor. (Och även här syns vita tulpaner och vit förgätmigej, garanterat en ny favoritkombo!)
Vita vårblommor tulpaner och pingstliljor. Nä, nu känns det som att ett besök i en handelsträdgård skulle vara på sin plats! Och varför satte jag inte fler lökar i höstas. Lovely lovely och kärlek för ögat, är vad det är :)Bild 1 Nordfjell Collection, Bild 2-3 Sköna Hem Susanna Rosén, 4-6 Marie Lindfors Garden, 7-8 pinterest, 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar