söndag 5 juni 2011

VACKERT KLASSISKT HUS - 20-TAL

Bild Husman Hagberg


Bostadssurfandet går vidare, söndag och Magasinet i högsta hugg över en tekopp... Jag hittade ett sånt fint renoverat 20-talshus som jag bara måste spara i inspirationsmappen för framtiden. Vi tittar på hus som är "fula ankungar" här i Saltis, men jag inbillar mig någonstans att jag bara tar fram det magiska trollspöt och sätter lite puts där, byter trappor där, målar grunden, ny stenläggning och tjolahopptjolahej så ser huset ut så här efter en (kanske två :))) ) månader. Nog.  Detta hus ligger i en helt annan del av Stockholm, så det är inte aktuellt, men vackert var det. Så hur som helst, jag sparar dessa bilder mest för egen del :)


 Aaahhh, allt i samklang: grindarna, trappan, krukorna och entredörren...... utelampan. Så snyggt.


Och fina sekelskiftessnickerier (eller, nåja, 20-tals då) med något mörkare nyans på bröstpanelen än på väggen.Jag gillar när man även låter staketet följa husets arkitekturstil. Alltför många idag tar en modern smalribbig stil (som jag i o f s älskar på rätt hus - dvs moderna) och applicerar på vilket hus som helst. Men det blir så mycket vackrare som här då ett äldre hus får en mer klassiskt look på sitt staket.


Ljuvliga materialval - carrara marmor och vitsåpade golv. Lovely.


...och följa upp med materialvalen i andra rum för ett fint genomgående koncept. Här carrara även i köket - min stööööööööörsta passion är denna vit gråa marmor :)
Japp, Karin, bara hitta det där fula ankunge huset och köra, då. Önskar er alla en trevlig Söndag!


PS Letar du detaljer till 20-tal kika på detta inlägg.


3 kommentarer:

  1. Och jag vet vilka som snart flyttar in, måste nog gå dit med en blomma och kräva en visning för att titta på allt det fina.

    SvaraRadera
  2. Haha, vad roligt. Bara gratulera köparna till ett finfint hus!
    Karin

    SvaraRadera