lördag 10 december 2011

VÅR LILLA GRAN I KORG


Bild studio karinI veckan fick vi upp granen. Jag hade inte tänkt ha gran i år för vi åker bort dagen innan julafton..... Men när vi var på blomsterträdgården så såg jag den minsta lilla gran ställd åt sidan, och den var billigare än en snittblomma så den fick följa med hem ändå. Jag har haft kungsgran de senaste åren för att det inte barrar - men slog i år alltså till på en rödgran. Fick ett roligt mail med granfakta från Hornbach där de berättade att 8 av 10 har en gran hemma. Och av de som har gran fördelas det mellan köpare och de som går ut i skogen och hugger sig en egen gran.... busigt! (2 av 10 julgransinnehavare gör så...) Och av de som köper gran är fördelningen 80% väljer kungsgran och 20% väljer rödgran. Jag har i alla fall sållat mig till den mindre skara som köper rödgran i år. Den barrar galet mycket men den blir förlåten väldigt mycket eftersom den doftar så ljuvligt!


Hur monterar man granen i korg då? Inuti korgen har jag en plasturna (vattentät utan hål) som är till hälften fylld med lecakulor. Där har jag stuckit ned stam-stumpen. Sen har jag lagt några stora stenar, och fyllt mellan och ovanpå dem med mindre sjöstenar som jag lånat från trädgården. Snyggt och stabilt! Jag hade ju bara tänkt ha den lilla granen på sideboardet i år, men nu har vi alltså två granar. En stor och en liten, som en mamma-barn-bukett ungefär :)Hoppas ni har en mysig helg - nu går dagarna fort! :)

2 kommentarer:

  1. Det var den finaste lilla gran jag sett på länge och jag funderar hur jag kan få till det på detta sätt. Här i de svulstiga granarnas land :-) Men jag ger inte upp. Får åka ut till någon trädgårdshandel på landet, tror det är större chans att de har mer varianter där. Till helgen skall den upp! Granen alltså.
    Kram på er alla!

    SvaraRadera
  2. Tack det var gulligt sagt :) Lycka till att hitta en söt liten fin en,

    kram Karin

    SvaraRadera