tisdag 3 juli 2012

INSYNSSKYDD FÖR KLASSISKT SEKELSKIFTEJag fick en läsarfråga om vad man skulle kunna tänka sig för insynsskydd för ett uterum som ligger intill ett sekelskifteshus. Jag hade inte valt de moderna ribb-varianterna som är så vanliga idag till ett klassiskt hus, jag hade nog bemödat mig om att hitta något som var mer arkitektoniskt rätt för husets form. En snygg, väldigt elegant och klassisk modell på insynsskydd är ju en variant på jalusier i fasta partier som ovan. Träjalusier som målats vita. Antingen låter man bygga dessa av snickaren, eller så hittar du gamla jalusidörrar på Blocket eller byggnadsvården som du målar.
Här är en variant som är lite både och... Modern i formspråket med de horisontala ribborna, men som kan giftas ihop med ett klassiskt hus (som eventuellt har kryssfönster) eller något i New England stil med de stora kryssen som täcker träpartierna. Enkelt att snickra själv, eller köp raka partier som man sedan fäster lister så att du får krysset som mjukar upp det raka ribbpartiet.
Här är en variant på fullt utblommad något svulstig sekelskifte. Med kryssen upptill som motsvarar föntren i husets fasad. Komplett med pelare och knoppar, så att stilen blir lite mustigare. En sådan här variant finns troligen att köpa färdig i sektioner, kolla på din byggvaruhandel.Bild Pinterest

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar