torsdag 27 november 2014

HAR DU HÖRT TALAS OM WALK IN SHOWER
Ja visst, man "går in i" alla duschar. Så alla duschar borde kallas walk in shower :) Men det man menar med det uttrycket är att duschutrymmet helt enkelt är lite större än en vanlig duschkvadrat (som är 80 x 80 cm eller 90 x 90 cm). En stor dusch, som lite hippt kallas walk in shower, är en större dusch, eventuellt plats för 2 duschhuvuden, ännu hellre kommer duschhuvudets vatten från taket, och gärna en sittbänk bakom glaset och mycket svängrum. Vardagslyx. Nu när vi har lyxat om våra hederliga klädkammare till walk in closets är det dags att hitta nytolkningar i andra rum. Har sett denna trenden på många bildflöden, och jag har märkt det hos många av mina kunders efterfrågningar. Bra duschutrymmen. Walk in showers, kom ihåg var ni läste det först :) Det kan göras både i små och stora badrum. Drömscenariot är att man kan ha glasväggen på plats och en integrerad glasdörr i glaspartiet. Bilden ovan tycker jag är ljuvlig, men parketten utanför lever ju lite farligt förstås. (Kanske är det ett hotellrum, jag vet ej då bilden kommer från pinterest). Men visst är storleken på duschen ljuvlig. Tänk vilken vardagslyx! Den är ca 1 m djup och säkerligen 1,2 m bred. Addera en sittbänk och lite hyllor, och du har din walk in shower. Eller, rätt och slätt, du har din stora dusch :)
Det kan vara en större duschyta som ligger bakom glasvägg - ev i kombination med badkar innanför/bredvid glasväggen - i ett större badrum. 
Eller i mindre badrum; kan även göras med duschdraperi. Här walk in shower utmed hel kortsida i badrum. Och duschsvamp i taket (i mässing) - lovely.
Man måste inte ha 20 kvm stort badrum för att göra detta. Nej, jag har just ritat ett litet badrum åt en kund där badrummet var mycket litet. 1,2 m djupt och 2,5 m långt. Men på den kortsidan lät vi rita in en dusch som var just 1,2 m lång vägg till vägg, och hade ett djup på 100 cm. Mycket lyxkänsla på liten yta. Lite som på bilden ovan (fast den också är från bildhavet pinterest). Ja det var lite badrumsinspiration idag. Trevlig kväll på er!Bilder pinterest


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar