tisdag 11 oktober 2016

ARMATURER DE LUXE - ELLER BELYSNINGSÖNSKELISTANHej tisdag! Nu har höstmörkret på riktigt börjat göra sig påmint. När det mörknar redan runt middagsdags och det mörka hörnen påminner mig om att belysningen inte är helt löst... då passar jag på att drömma mig bort till nivån bortom budget. Bortom to-do-listans många rader (nytt kök. nytt badrum. byta ut vinylgolvet i hallen. bygga den där skiljeväggen.) drömmer jag mig igenom hemsidorna hos de favoritleverantörer vi jobbar med på studio karin. Jag väljer godbitarna som ger mig ljusa visioner om hur jag skulle vilja ha det hemma, prydligt uppställda i moodboards. Det är bra med vision, åtminstone, då ver jag vad jag skall beställa när det blir dags. Så idag visar jag er armaturerna som får mitt hjärta att ticka just nu. I hallen först; Rubn Lighting, modell Long John, skall få flytta in i halltaket. 
Den finns i flera varianter, men hos mig skulle jag vilja ha svart stång, mässingsarmaturer och bruna läderband. Jag är en halv knapptryckning bort från att beställa den, så I will keep you posted.
När jag ändå är i hallen, så skall jag byta ut bordsarmaturen på byrån. Här en miljöbild från Gubi, ett par riktiga trotjänare som jag har arbetat länge med. Många är kunderna som fått klassiker från Bestlite inritade på sina moodboard... En personlig favorit är denna, BL2 i mässing och vit. Som gjord för min hallbyrå. Och spegeln kan jag ju slå ett slag för när jag ändå har bilden här. Stora runda speglar med tunn mässingskant is the shit, det har ni märkt i magasin och i butiker. Också en stor vill-ha på önskelistan.

Serien Ball Light av Michael Anastassiades.... ja, så fin att jag dör. Kan peppra med den överallt, utmed väggar, tv-rum helst. Något hörn i vardagsrum. Finns på Svenskt Tenn bland annat, och det är väl mest budgeten som får mig att avstå att just peppra med denna vackra armatur.
Menu Concrete Lamp känner ni säkert till, med betongsockel och glasglob. MYCKET prisvärd liten klimp, ca 1 400 kr i butik. Den populära armaturen som funnits ett tag har fått en syster, helt i mässing, se bild ovan. Den nyare varianten har mässingsfot och ett mörkare mässingsvred. Designen skall minna om gamla tiders fotogenlampor, och visst ser man släktskapet med den runda sockeln och glasbubblan som på den historiska varianten alltså omslöt själva lågan. Ljuvlig tycker jag, och vi har ett par stycken på ingång till studion när vi nu fyller på produkter inför vår årliga advent-event! (Vill man boka en så bara att höra av sig.) Både en och två skall flytta hem till mig dessutom, i flickrummen, i övre hallen, ja lite varstans kan en sådan dimbar fining få stå.
Lee Brooms Crescent Lamp och Mini Crescent Lamp... Bordsvarianten i denna serie är lite utav en dröm. Budgetsprängare av klass. Men så är det en riktig showstopper också, en tappa-hakan-snygging. 
Rubn igen, detta svenska märke med kvalitativa armaturer och ok priser. Här bordsarmaturen Hunter i matt svart, har planer för två st sådana i sovrummet.
Golvarmaturen IC light från Flos blev nästintill utbränd i bildanvändning i bloggar, magasin och hemma-hos-reportage förra året. Men serien har flera fina varianter att erbjuda, varav den nätta väggarmaturen IC W1 skulle sitta fint på väggen i min trappa. Eller övre hall... Lovely lovely. Ja men då så, då har vi shoppinglistan klar ;)
Bild 1- 2 Rubn Lighting, 3 Gubi, 4 - 5 Michael Anastassiades, 6 Menu, 7 Lee Broom, 8 Rubn Lighting, 9 Flos

2 kommentarer:

  1. Superbra inlägg! Helt i min smak! Får man lägga till en lampa till detta vackra urval? ;-) I så fall skulle jag lägga till Multi-Lite från Gubi :-) Funderar på den ovanför matbordet och Long John ovanför köksön. Tack för inspiration!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man får absolut lägga till en!! Jag kikade på Multi-Lite, och det var nära att den kom med :) Men jag har inte bestämt mig för matbordet (det svåraste beslut jag kan tänkas ta, tydligen, om man dömer efter ambivalensen haha) - men den är kanonfin!! Tack för att du kommenterade och kul att du blev inspirerad. :) Karin

      Radera