onsdag 26 april 2017

PUFFAR FÖR PUFFARHej onsdag! Idag skall jag hylla puffarna, dessa lättplacerade små smycken till möbler som gör varje halvfärdigt vardagsrum komplett. Jag skall alltså puffa för dem, därav den göteborgska titeln idag ;) Ett stort vardagsrum som avslutas tvärt med öppen yta på andra sidan soffbordet, känns ofta naket och ofärdigt. En mycket enkel lösning att få det mer ombonat är att ställa en ordentligt stor puff (ca 70-80 cm om det får plats) lite nonchalant på mattan. Den kan givetvis ha färg, plocka då upp något från dekorkuddarna i soffan.
Vill man tillföra riktigt många sittplatser i vardagsrumsgruppen, skall man satsa på två puffar. Eller; ottomaner som det heter när de är rektangulära eller kvadratiska mer av sorten som i bilden ovan. Man får en härlig sittgruppskänsla, och om man sitter ett helt gäng och pratar i soffan så har man lyckats skapa ett skönt möblerad yta där alla sitter bra runt bordet och alla kan ha ögonkontakt. Ottomanerna, eller pallarna, eller luffarna (kärt barn....) är dessutom trevliga att titta på när man närmar sig bordet från håll, och stänger inte ute med ryggar vända mot personer som närmar sig gruppen eller tittar in mot rummet. Att titta in i höga ryggar från annat intilliggande rum brukar inte vara bra.
En naturlig pall är ju också bara en förlängning av en fåtölj. Den står då bäst placerad i ett hörn i ett större rum.
Exempel så; den övre runda piffen är en stilig och stor sak, finns här. Den undre är väldigt budgetvänlig och finns i flera färger, både i lin och sammet (här). 

...eller denna fina runda puff, som kommer från melimeli (här).


Kantiga som står i par ger jag exempel på här ovan. Den övre är en modern variant jag funnit här, och den under är mer stoppad och mer klassisk funnen här. Ja det var puffar! Önskar er en trevlig solig dag i det ombytliga aprilvädret.Bild 1-3 pinterest, 4 olsongerthel, 5 jotex, 6 melimeli, 7 confidentliving, 8 ekebymobler

2 kommentarer:

  1. Åh så bra tips! Puffar har alltid funnits i mitt föräldrahem och de är perfekta att möblera med. Vi står inför att köpa Jättepaddan inkl fotpall och det blir ju en rejäl pall/puff att ha som extra sittplats. Har du nåt förlag på vilken modell/stil på soffa som passar till Jättepaddan?. Tänker nog att fåtöljen blir i ljusgrått även om den är läcker i kraftiga färger.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det beror lite på inredningen runt om, är det ett klassiskt rum med profilerade lister och öppen spis/kakelugn - då kan man gärna bryta av med en ganska enkel och stram soffa i exvix sammet för att få en bra balans. Är rummet jättemodernt och rakt/kantigt, så kan man istället tänka sig att soffan följer lite mer paddans något kurvigare stil, och man har en rundare soffa typ howard eller med knappar. Men med en modern rak soffa kan inget gå fel i båda miljöerna, matcha paddan i närliggande nyans men inte nödvändigtvis samma (ljusgrå - mörkgrå). Eller om paddan har en färg och soffan är neutral så plocka upp dekorkuddar i samma färg som paddan i soffan. // Karin

      Radera