måndag 31 oktober 2011

MYRAN STOL + GLASBORD


Kollage studio karin


Fick en läsarfråga, som gällde det här med att matcha designstol med rätt bord igen... Jag har ju gjort ett par inlägg om det tidigare, bland annat här och här. Men nu fick jag en fråga om att matcha Myran med ett glasbord, som man önskade köpa. (I detta inlägg har jag skrivit om Myran-kombos tidigare.) Men nu gällde det glasbord, alltså. Vilket underrede? Trä eller metall? Jo, då får man först tänka att man måste ju "gifta ihop" stolen och bordet på något sätt, att de har något gemensamt. Och ett träunderrede och glasskiva tillsammans med Myran stolar - då är alla element främmande från varann. Så jag skulle ta ett metallunderrede, som gifter ihop sig med Myrans ben. Glaset bryter ju fint mot stolen (valfri färg) ändå och gör det mer spännande än den vanliga Ellipsbordet + Myrankombon. Så lite som ovan hade jag valt, bordet och stolen är besläktade, men bryter av lite skönt mot varann. Detta bord hittade jag när jag surfade fritt på glasbord, hittades här.



En annan variant som fungerar är ett liknande, hittades här. Du ser vart jag går med stilen, metallben och gärna lite lutning så att benen får ihop det med varann.





Har all respekt för att bord av typen ovan kan vara svåra att få tag i och vara väldigt dyra. Ikea har ett helt vanligt glasbord med kromat underrede, skulle fungera i nödfall också. Då får man förlita sig på att kromfärgen i benen gifter ihop kombon och det blir ok ändå. Lycka till!



2 kommentarer:

  1. Jättefina kombinationer! Är också evigt trött på Myran och Ellips tillsammans... :)
    Ylva

    SvaraRadera
  2. i saw the first table in person - beyond gorgeous.

    SvaraRadera