måndag 22 april 2013

ETT VARUMÄRKES FÖDELSE - OCH FÖRSTA KÖKSFÖRSLAGET FÖR SUPERFRONT




Hej nya arbetsvecka! Ni har väl inte missat Superfront, det nya möbelföretaget som lyxförpackar dina IKEAstommar? Jag har via bekantskapen med chefsdesignern Mick Born på ganska nära håll följt födseln av detta varumärke, och sett framkomsten av designen. Väl förberett, väl designat, väl sammanhållet koncept. Sjösatt med att släppa galet snygga bilder och sajt i mars. Nu ser vi redan Superfront i Rum ID, Hus & Hem, Sköna Hem, ja de bästa och snyggaste tidningarna har helt enkelt uppmärksammat detta varumärke. Ett par varv runt jorden flög bilderna också, på bloggar överallt. (Se länkar här). Och fantastiska materialval som andas detta-kommer-jag-att-ha-lång-tid-framöver och inte slita och slänga ut. Mina absoluta favoriter är beslagen i mässing, eller de i mässing och läder. Eller de i marmor... Ja, det har varit superkul att vara med från början och se märket sjösättas. Jag har redan hunnit rita en hall, delar av ett kök, samt har beställning på ytterligare flera Superfront kök som skall ritas. Jätteroligt! I egenskap av inredningsarkitekt som skall rita Superfront kök ser jag hem utöver de vanliga. Kunder som har väl utvecklad smak, sinne för materialval, konst, som upptäckt Superfront fast det bara funnits ett par veckor. Kunder vars smak bekräftar för mig att Superfront grejerna är unika och lyxsnygga (trots sin prisklass). Och just idag har jag haft förmånen att älska mitt jobb. Idag såg jag ett fantastiskt hem. F.a.n.t.a.s.t.i.s.k.t. 



Ett första utkast på ett Superfront kök som skall stå som en lång skänk i en vinkällare av modernt snitt. En fondvägg med vinflaskor, tänkte jag möta upp grafiskt med mönstret i Blocks, i grå-vit miljö. Färgen på luckorna blir den ljusa gröna färgen Aerugo Green som påminner om ärgad koppar. Det är en klassisk färg som känns tidlös (ärgad koppar har ju funnits med i arkitekturen ...typ jämt!). Och samtidigt trendig och modern. Till detta gråsvart borstad granitbänk, mässingskran från Tapwell, och beslag i läder och mässingsnitar, Loop. Om vi behöver pendla ned en lampa över skänken/köksbänken så blir det Bestlite i svart med mässingsdetalj. Oh, jag längtar själv till att se detta byggt!



Bild Superfront, kollage studio karin

8 kommentarer:

  1. Åh vad snyggt! Jag fick precis hem ett loop handtag i läder/koppar på prov för vårt nybyggda kök. Tror det blir super - och bestlite-lamporna finns redan. Tyvärr inte med mässingsdetaljerna...
    Åsa

    SvaraRadera
  2. Vad kul! Det låter som att det blir ett riktigt supersnyggt kök hos dig :)

    SvaraRadera
  3. Supersnyggt! Jag vill gärna också se det fina på färdig bild. Har du något tips på leverantör av den grå-svarta borstade graniten? Letade just det till min pappas kök! Mvh, Camilla

    SvaraRadera
  4. Japp, Valter Eklund i Hässelby har borstad granit. :)
    Lycka till med pappas kök!

    SvaraRadera
  5. Jag blev eld och lågor över den här idén när jag såg den första gången. Hela deras sortiment känns assnyggt i både färger, mönster och material. Däremot lämnade deras sajt en hel del att önska. Mer bilder på luckorna i alla färger, fler inspirationsbilder på kök hade jag velat se. Och på tal om kök så undrar jag om de kommer ha sina produkter kompatibla med Ikeas nya system som släpps nu. Hoppas det! Fortsätt gärna rapportera om detta spännande företag framöver. Tack för bra blogg!

    SvaraRadera
  6. Håkan, tack för din viktiga input! Japp, håller med att Superfront produkterna är fantastiska men sajten är inte toppen. Den skall ändras, de arbetar på att bygga upp en ny. Bilder på kök kommer självklart allteftersom köksluckor tas fram, och kök byggs. Självklart kommer du att kunna beställa till "Metod" som nya IKEA systemet kommer att heta. Faktum skall ju fasas ut över två år. Jag kommer att hålla dig uppdaterad, kul att du läser bloggen :)
    Karin

    SvaraRadera
  7. Jag har letat som en galning efter kökshandtag och så glad jag blev för det här tipset, så snygga, speciellt i läder och de andra i mässing på deras hemsida :)

    SvaraRadera