fredag 15 november 2013

SAMMANSTÄLLER KONCEPTET FÖR MITT SOVRUM
Hej helg! Här pågår sovrumsrenovering för fullt. Jag har provmålat väggar i sovrummet, det är lite gör om gör rätt där... Ska visa och berätta mer om det när man kan fota (läs det är dagsljus) igen. Känslan i hm homes bild här ovan är ett par km för kvinnligt sirligt för mig, men det är något mysigt och varmt över den som jag gillar. Fick jag ta bort spetsgardinen så hade det funkat bättre. Men grå väggar, grått överkast och vita spröjsfönster träffar rätt nära hur mitt rum är på väg att bli. Jag sorterar lite tankar i huvudet för sovrummet som jag tar tag i helgen. Så ursäkta den introverta inspirationen riktad till mig själv ;)
Favoritbilden so far för sovrumsinspiration! Mmm, älskar färgen. Har duttat väggen full med fläckar och blandar olika nyanser i sedvanlig ordning för den ena är för gul den andra för blå den tredje för rosa. Finns det ingen grå som är bara perfekt från början? Jag snöar in i NCS nummer och diskuterar koder tills både jag och färghandlaren tröttnat... Ska avgöra i morgon i dagsljus vilken det blir.
Och så denna med den härliga sekelskifteskänslan med golvet och dörrbladet. 

Och jag har typ två uppsättningar lakan till dubbelsängen. De var av bra kvalitet och har tjänat läääänge, de är vita och tråkiga men oh så glad jag är att jag inte valde nån piffig innefärg-för-stunden-lakan för då hade de troligen varit hopplöst ute och tröttsamma att se på vid det här laget. Så klassiska färger för min del. Exempelvis blått och grått med mycket vitt som bas. Jag ska unna mig ett par kvalitetslakan härnäst när sovrummet är klart. Vi spenderar ju en tredjedel av livet i sängen vet ni väl. Så då kan man ju skippa textilkemikalier och dumheter och sånt, och skaffa ekologisk bomull. Det skall jag, jag ska välja ett par vackra af Swedala lakan har jag tänkt. Men som sagt, det tar alltid lite tid tills jag bestämmer mig för saker när det gäller mig själv. Och eftersom rummet däruppe har ett dussin grå duttfläckar över hela väggen och dessutom skall linoljemålas på alla snickerier så behöver jag inte bestämma mig just idag. Bara drömma vidare om rummet som är novemberprojektet i huset!Bild 1 hm home, 2 artilleriet, 3-4 af Swedala

9 kommentarer:

 1. Vad spännande, jag är i precis samma fas. Ska snart ta över vårt nya hus och ska måla tre rum i fil i en grå färg, övriga rum även de i grått troligtvis. Är också heeelt insnöda på NCR-nummer och Farrow & Ball-namn. s 2005-Y20R blev jag rekommenderad som en perfket grå i svenska ljuset (blir inte kall).Tycker den är lite för mörk och lite för gul 1603-Y23R kanske istället? eller 1504-Y20R (om det ens finns). Haha, det måste finnas ett bokstavsnamn får denna åkomma?? :-) Är så nyfiken på vad du väljer!!
  Mvh
  Maria

  SvaraRadera
 2. Hej Maria, ja definitivt bokstavsnamn för att ha NCS hang-up ;) Jag har testat en av dina i mörkare variant, du har 2005-Y20R, och jag har testat 3005-Y20R, dvs samma kulör men lite mörkare. Den var... mullvadsbrun skall jag säga! 1603-Y23R är troligen en inscannad produkt (färdigblandad av ett märke, avläst med NCS får den ett så spännande/annorlunda/udda kod. Men den låter bra. Lagom mörk, inte så mycket pigment. Den sista återigen kanske lite mycket färgpigment i och inte så grå... Jaa, du, jakten går vidare! Själv blandar jag helt själv mellan en kall grå och en varm grå i olika blandningar för att få det perfekt just i detta rummet! Grått är svårt, pga att det är så mycket färgpigment i atmosfären/dagsljuset som får det att dra iväg åt olika håll. Inte sista ordet sagt här, följetong kommer :)

  Designinspo - ja, såå fint och vilsamt!

  // Karin

  SvaraRadera
 3. Ääääääälskar grått! Då vi aldrig han bo i vårt lilla hus som vi byggde om, innan vi flyttade igen ;) så kände jag att den grå vi tog fram till sovrummet då var tvungen att få följa med. Och nu går vi all in i sovrum och vardagsrum.
  Lycka till vännen! Kram K

  SvaraRadera
 4. Ja, sååå fint med grå väggar! Helt rätt - men inte lätt :). För blått...för gult...för rosa...Jag är också själv insöad i detta, och har massa uppmålade fläckar i matrummet! Jag förstår att du i sovrummet är ute efter en mörkare grå nyans (fint!), men hur blev det med den tidigare blandningen du gjorde med 1/3 1000N och 2/3 1002-Y50R? Valde du den i något rum? // Helene

  SvaraRadera
 5. Har du någon aning om var ifrån lamporna på andra bilden kommer ifrån???

  SvaraRadera
 6. Evelina;
  http://studiokarin.blogspot.se/2013/10/gratt-sovrum.html
  här kan du se var de kommer ifrån.

  SvaraRadera
 7. Helene, jag har visst glömt/inte hunnit följa upp den tråden med det ljusa grå !!! Får göra det i nästa vecka :) Tack. Jag valde hälften hälften i de flesta hallar som gjorts - jättebra.
  I sovrummet börjar det bli bra, men har sååå många grå duttar på en vägg den kommer att ta evigheter att få jämn ha ha
  Karin

  SvaraRadera