måndag 3 mars 2014

SÅPAT GOLV OCH SNYGGA LINNESOFFOR
Hej måndag! Ny månad och allt. Ny årstid till och med, va va? Våren, vad sägs om det. Välkommen självaste mars. Här hemma hann jag med att måla klart sovrummet i februari (yessss), och skulle precis till att flytta in möblerna då den lilla tanken smög sig på; skulle jag inte ta och slipa golvet också? När jag ändå höll på? Jag kunde bara inte med lacken längre, den gulnade lacken som fick de fina gamla hundraårsplanken att se ut som ett gympasalsgolv i en skola på 70-talet. Nä, lacken skulle slipas av, och jag vill ha såpat golv. Jag lägger in denna bild ovan, som en hyllning till det nakna, olackade och såpade golvet som jag VILL ha. Får se om det blir så här som på bilden någon gång i framtiden. Det dröjer ju ett tag innan patinan sätter sig. Just nu är det halvklart, jag skall visa er status i morgon när det är dagsljus så jag kan fota. Den finfina bilden står Artilleriet bakom, som har den snygga soffan på bilden/ här. Älskar linnelooken!! Alla klädslar i 100% linne, toppbetyg på det. Linne åldras så vackert dessutom, blir liksom glansigare och finare med åren. Och allt på bilden skulle gärna få flytta hem till mig förresten. Golv, panel, matta, bord, soffa, kuddar, alles ja ja sehr schön. Och visst ser de där planken nästan sammetslena ut att gå på?
En annan laid back modern tolkning av soffa, i vitt finns här.
Bild Artilleriet
5 kommentarer:

 1. Ooo vad det låter spännande med ditt golvprojekt, jag står inför samma situation på hela vår övervåning...dvs gulnade lackade gamla plank som behöver fixas till. Väntar med spänning på att se ditt resultat innan jag sätter igång :)

  Stort tack för en mycket bra blogg (en av mina absoluta favoriter!!)

  Hälsningar Jenny C

  SvaraRadera
 2. Hej Karin! Hur gör du när du såpar golvet? Måste man luta golvet innan och behöver man ha vitpigment i för att det ska bli sådär vitt och fint? Jag har ett obehandlat matbord som jag behöver behandla och är ute efter den där ljusa känslan. Vilken såpa använder du? Tusen tack för svar och en inspirerande blogg! Mvh Susanne

  SvaraRadera
 3. Susanne, jag har fortfarande den spännande resan framför mig att såpa mitt första golv nästa v. Det är snart färdigslipat, och jag skall dela med mig av mina erfarenheter både kring slipning och såpning och eventuell pigmentering! :)
  Karin

  SvaraRadera
 4. Tack för fina bilder du delar med dig av Karin! Angående soffor - finns det några "regler" kring storlek (längden) på en soffa i förhållande till rummets storlek? Jag förstår att andra möbler (sidobord, fåtöljer, dagbädd etc.) påverkar intrycket, men säg att man inte har något sidobord bredvid soffan, finns det några riktlinjer kring hur mycket luft på sidorna om soffan man ska tillåta om soffan står mot en vägg utan att soffan ska dominera hela rummet? Jag står nämligen i valet mellan två soffor (224 resp. 266 cm) för placering längs en vägg på 5,20 m, fri väggyta ca 4,50 m då en kakelugn tar upp en del av väggytan, i ett rum på ca 25 kvm. Tänkte om du har några kloka råd hur man ska tänka :)! / Helene

  SvaraRadera