torsdag 18 augusti 2016

HEJ KATALOGEN - GODBITAR UR IKEAS HÖSTHej höstterminen hej Ikea-katalogen! Nu drar jag igång lite mer på riktigt här igen, efter ett slumrigt sommartempo... Nu dimper Ikea-katalogen ned i brevlådan, och därmed går startskottet på den allmänna ta-tag-i-hemmet-nu-är-det-hösttermin-och-lite-nystart. Det som först slår mig är inte möbelnyheter, de intresserar mig sällan, utan det är sättet allt är fotograferat på, stilen, känslan som förmedlas. Man kan få ut mycket av samtidens trend och smak bara i att kolla på bildernas stil. Och i år är det murrigt murrigt, mycket svart, mycket mörkt, naturligtvis skall det vara hållbart och ha miljötänk. Och naturligtvis slänger Ikea med alla stilar och smaker på en gång, de tuggummiglada barnrummen och familjehemmen utan stök och tokmycket lådförvaring finns också med, men jag fokuserar på godbitarna jag gillar bäst. Köksprylarna gillar jag, glasburkar och glasflaskor är både trendigt och klassiskt, de är dessutom vackert inredningsmagasin-fotograferat och visst får man lust att fylla på i skåpen? En hel möbelserie "Svärtan" kommer i år också, så visst har svart fått stort fokus också. 
Ikea-kök är störst i Sverige, så klart. Så Ikea vill tilltala alla; fortfarande visas herrgårdskök/lantköket först och störst, men också nytrendiga saker som illustrerade stänkplåtar finns med i år. Jag är inte så svag för trendpikar som mönstrat stänkskydd, det kändes som att tapet bakom glas som kom och gick med ett ögonblicks verkan för tio år sedan var en tydlig sådan snabb trend. Snabb in, snabb ut. En sådan detalj blir daterat ganska snabbt. Nu försöker sig Ikea alltså på mönstrat stänkskydd igen, men med moderna mönster etc tryckta direkt på laminat. Får se hur de landar.
Lovely skogsbild, för Ikea tar stort ansvar för miljö och skog och sina materialval säger de. Och här tycker jag de får pluspoäng, för inget är bättre än att de vill slipa bort slit-och-släng-stämpeln och satsa på bättre kvalitet.Förlåt att jag uppehåller mig vid kök, men sopsortering är vår tids största addering till kök. Det finns ingen kund jag har mött som fortfarande inte har en tillräckligt omfamnande sopsortering så att det täcker allt i köket. Några steg framåt igen, fler kärl, finare förvaring. Men helst skulle man ha flera stora breda lådor under arbetsbänken bara avsedd till sopsortering, men då fick inte skafferiet plats... osv. Fortsättning följer på denna utveckling. Den digitala Ikea-katalogen kommer den 25 augusti så kan ni läsa och se allt. Allt gott!Bilder Ikea press
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar