torsdag 25 januari 2018

GARAGE BLIR SOVRUM - PROJEKT 60-TALHej torsdag! Denna vecka har jag ritat om ett garage i ett 60-talshus. Garaget skall bli en ny vuxendel, med sovrum, badrum, klädkammare och tvättstuga. Top notch att ändra biarea till boarea. Här kommer lite av de inspirationsbilder jag har använt mig av i detta projekt. Jag har tänkt att vi skall fortsätta fasaden med fönstersättning som den befintliga arkitekturen har, men att låta ta ned fönstren hela vägen till golvet i sovrummet. Utanför skall det bli en altan i samma nivå som sovrumsgolvet, med utgång genom egen altandörr. Gardinförslag kan vara som ovan, med voile (insynsskydd mot trädgården) och dekorativ gardinvåd (gardinvåden kan då vara mörkläggande).
....eller gråfärgade genomsiktiga gardiner, som tjänar både som insynsskydd och dekorativ gardin. Mörkläggning får då lösas med dold rullgardin ovanifrån. Här ses även hur man kan göra med altangolvet i samma höjd, för att skapa känslan att rummet fortsätter på utsidan.

Man kan även ha stengolv inne i sovrummet, och låta stenen fortsätta utanför. Och sedan gräsmatta. Om man har stengolv är det enkelt med värmen, som givetvis kan läggas i golvet. Med trägolv får man jobba med element.
Ett förslag var att vi eventuellt skulle förstärka 60-talskänslan med träbågar. Men det har inte övriga huset, så i så fall skulle vi behöva ha vitmålade utsidor för att fasaden skall bli bra. Men man kan då ha trärena bågar inne i den nya bodelen.
Garage blir sovrum, badrum, tvättstuga, klädkammare och t o m ett kallförråd som man kan nå från gatan. För däck och det allra nödvändigaste. Ett till trädgårdsförråd kan man bygga på tomten så att man kan förvara trädgårdsgrejerna. Ja, det var projektet denna v. Bild 1-4 pinterest, 5-6 Per Janson fastigheter, 7 ritning studio karinInga kommentarer:

Skicka en kommentar