tisdag 16 september 2014

ATT GÖRA EN INSTANT MAKEOVER MED TRENDFÄRG I HEMMET UTAN ATT BYTA BOHAGHej tisdag! Nu är det höst, och höststylade bilder väller in i inboxen. De har en sak gemensamt. Trendfärgen - som jag också påtalar här idag - är rätt och slätt vinrött. Rostrött. Burgundy. Kärt barn har många namn. Min inställning till trender är; hmm. Anpassa dig om du vill. Ha din egen personliga smak och en bra, fin, genomtänkt grund ("röd tråd") hemma, och om du får infall och vill svänga med trendfärger så gör det i accessoarer och andra anpassningsbara produkter. I ärlighetens namn; vem orkar måla om ett rum om tre månader när man tröttnat på trenden. Eller; vem orkar tapetsera om när tapeten med den starka färgen bara blir för mycket efter ett tag. Som det ofta blir. Jag kör med tråkigt arkitekttänk; långsiktig, kvalitativ, och väl genomtänkt grund med enkla basfärger. Och sedan kan man gå allt från blygsamt nosande till wild and crazy fullblommande utslagen vad gäller trender. Jag skall visa er några tips hur man kan tweaka ett hem i trend utan att för den saken skull behöva måla om, tapetsera om, köpa nya möbler eller lägga en förmögenhet. Som ovan; töm bokhyllan och ställ dit böcker och andra saker som alla har den färg du vill addera till hemmet. En bordslampa behöver inte vara en så blodig investering och brukar finnas i trendfärger på alla större varuhus eller nätbutiker. Här har dessutom böckerna trendfärgen gemensamt. En blomma eller små loppisfynd hade också kunnat bidra med rätt färg. Voila; upplevelsen av mycket vinrött i form av en hel möbel, men det är egentligen bara en omstylad bokhylla.
I en neutral bakgrund (som kan stylas hur som helst) ändras känslan helt och hållet med att lägga till accessoarer med samma färg. Här 1 st dekorkudde, en bukett, en bok, en skål på bordet. Inte mer. Och det ger hela rummet färg! Tänk på att absolut INTE använda exakt samma nyans vinrött (eller annan accentfärg), utan låt din valda accentfärg förekomma i flera närliggande nyanser så ser det behagligt ut, och inte strikt och sterilt och krystat.

Köp pannåer på Panduro och kludda. Hur lätt som helst. En kudde och en pläd i en soffa.
En lite större investering är en matta. Men lätt att ändra/ byta rum eller rent av rulla undan på vinden om man tröttnat. Kan läggas fram under vintersäsong eller ligga alltid. Går att hitta mattor i allt från billiga Blocket fynd till dyrgripar. Men en matta tillför snabbt och lätt färg i ett rum, och ger mycket karaktär! Jaa, det var några tips på hur man gör en instant makeover i hemmet med accentfärg. Och du, låt dig inte övertalas vad som är trend, vill du köra ditt race så gör det ;)Bilder pinterest


3 kommentarer:

 1. Hej, tack för härlig inspo som vanligt :)
  Men du... Var det inte en galet liten matta till det där lilla bordet?

  Med vänlig hälsning,
  Jennie - Citymamman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jooo, det var det nog. Stolarna faller utanför :) Bra observerat!
   Karin

   Radera