torsdag 11 september 2014

MODERN KRISTALLKRONA - GLASLAMPAN SOM ÄR EN NY DESIGNKLASSIKER

Hej torsdag! Det här är inte på något sätt en nyhet, lampan har funnits ett tag nu (gjorde succé på Milanomässan 2013), men den flyter runt i mitt bakhuvud som en spektakulär kandidat till matsalsbordet. Jag har nog sorterat in den lampan i framtida designklassiker, så om sig och kring sig är den. Neverending Glory, de stora glaslamporna som är formgivna av tjeckiska duon Jan Plechac och henry Wielgus för Pragbaserade Lasvit. 

Storyn bakom lamporna med sagonamn som Bolsoi Theatre, Palais Garnier och La Scala talar ju naturligtvis om vad det handlar om; hyllningar till klassiska kristallkronor från spektakulära ställen. I modern tappning. Kan ju inte bli bättre. Jag gillar ju ett modernt grepp på klassisk smak. Pris som jag hittar är bara i engelska pund, 1 540 sådana. Så lite som att investera i en riktig kristallkrona med andra ord. 

Min favorit är Prague Estates Theatre, den fjärde i bild (eller överst i inlägget) :)
Har man inte tid lust möjlighet att lägga så mycket pengar på en enda detalj som matsalslampan, så finns det ju naturligtvis rimligare produkter. Danska Ebb & Flow har en del fina taklampor i glas. Som denna, knappa 2000 danska kronor. Bilder via the Line

2 kommentarer:

  1. Hej Karin, Jag har följt din blogg under en längre tid nu eftersom jag gillar din stil. Jag måste bara tipsa om liknande lampor tillverkade av en gullig tjej (som bott hos mig) som heter Anna Bergström och har en hemsida som heter http://www.craftsbyanna.se/ jag ääälskar hennes taklampor :)
    Med vänlig hälsning
    Anna Hoffström

    SvaraRadera
  2. Hej Karin! Jag har länge läst din blogg och jag älskar den. Så bra tips, inspiration och "att-tänka-på" artiklar. Jag har en fråga som jag hoppas så att du kan svara på. Jag har köpt en ny lägenhet och flyttar in om två veckor. Sekelskifteslägenhet med orginalgolv och vita väggar. I matsalen harj ag beställt NEB bordet från Per Söderberg men vet inte alls vilka stolar som passar till. Bordsskivan är vitbesad och benen helvita samt mässingsbeslag. Har tittat på Thonet no 14 (svarta) och även Eames men tycker det känns både dyrt och lite opersonligt då alla har dem. Hur ska jag tänka på med bordet? Vad passar inte och vad blir en perfekt kombination? Tacksam för snabbt svar! Kram Johanna

    SvaraRadera