tisdag 23 oktober 2018

PLATSBYGGD KLÄDFÖRVARING FÖR GROVENTRÉNHej hallå i höstmörkret. Här jobbar vi på med våra projekt, och det är som vanligt mycket fasta inredningar som behöver arkitektplaneras, som kök och badrum. En och annan groventré ritar vi också, och det finns ju ingen bättre säsong än geggiga oktober att ägna en tanke åt groventrén - eller passande namnet mudroom på engelska. Platsbyggd förvaring, plats att sitta, plats för skor, plats för klädhäng, och hatthylla. Naturligtvis kan denna platsbyggda möbel stå i en vanlig hall också, men i just vårt projekt är det en extraingång, en groventré som välsignas med lite uppstyrning så att det blir trevligare att komma köksingången. 
Älskar bilden ovan, inspirationsbild från nätet, som visar en komplett platsbyggd möbel med panelrygg och allt. I just det projekt jag håller på med nu är det funkis, så det blir lite mindre profiler och dekor, och lite mer raka linjer - jag ritar utan krönlisten mot tak. hade det varit ett sekelskifteshus hade jag behållt krönlisten. Och fina materialval, gäller både för funkisen och sekelskiftestilarna - var noga med det. Så massivt trä, handmålat och mässing blir det denna gång.
En lite enklare variant, med väggpanel som släpper mot taket, och en enkel hatthylla utan fack för korgar, utan inbyggnad mot tak. Luftigare variant.
It's in the details. Om man drar på med skiljeväggar och panel, samt om intilliggande garderob har profilluckor - då hamnar vi rejält mer sekelskiftes/jugend i stil. Samma möbel och idé, men med olika tyngd i dekoren.

Ja det var lite dagens jobb, mudroom i oktober.
Bild 1-2 via alyssarosenheck, Bild 3 via jaimeerose, bild 4 via pinterest, ritningar bild 5 studio Karin
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar