fredag 7 december 2018

ITS IN THE DETAILS FÖR KLASSISKA KÖK

Hej! Mycket som pågår här i studion, fina rituppdrag som jag njuter av. Uppdragen varierar men det blir många klassiska kök just nu, och med varierande brief. Ibland vill kunderna ha ett väldigt klassiskt-klassiskt betonat kök. Och andra vill att köket skall andas mer modernt-klassiskt, även om vi använder de profilerade shakerluckorna med profil på luckor och lister. Skillnaden på musealt och modernare nutid är som så ofta - it's in the details. Jag ska visa er tre exempel som studsar upp köket 2018 eller dämpar det till superklassiskt. Först grunden; ett ljusare färgsatt kök känns mer samtid än ett kök med murriga färger. Så det första vi tittat på är färgsättningen. Och om vi sen zoomar in på ett par riktigt enkla grepp att dra kökets design mer åt klassiskt eller modernt så kan vi kika på tre detaljer som armatur (kran), armaturer (belysning) samt knoppar. Ritningen ovan är ett kök jag ritat nyligen (med moodboardbilder från Kvänum och pinterest). Det moodboardet har detaljer som är relativt moderna i sina linjer, lite rakare och studsar upp köket mer 2018.
Byter vi ut endast tre detaljer (belysning, kran och knopp) mot krafigt klassiska sådana, ja då ser samma kök genast ut att kunna bli mycket mer klassiskt. Nästan musei-känsla. Smaken är som baken, jag väljer inte åt kunden, jag föreslår utifrån deras preferens. Själv föredrar jag det första alternativet.
Och givetvis kan vi prova med kromfärgade detaljer. Svalt och modernt, men nu försvann värmen i mötet mellan mässing och kalksten. Men återigen, en smaksak mer än något annat. Med detta avslutar jag min arbetsvecka, trevlig helg!

Ritning studio karin Inredningsarkitekter AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar