måndag 16 februari 2015

DRÖMLAMPAN OCH EXEMPLARISK HALL COPY PASTEHej måndag! Välkommen in i denna perfekta hall. Inte min men jag önskar att det vore det. Jag har letat taklampa till min hall så länge jag har bott här. Dvs i två år. Men eftersom jag inte hittat den rätta armaturen - lampan jag har i huvudet - så har det inte blivit något lampköp. Har funnit den utomlands. Men med el-, kontakt- och ljuskällor som skiljer sig åt mellan länder så ger jag mig inte på att importera en lampa. Men på möbelmässan pratade jag med en lamptillverkare om att ta fram en sådan här lampa. I wish. Om det hänger en i min hall framöver så har jag lyckats att hitta en efterlängtad favorit i alla fall. Tills dess njuter jag av bilden ovan, som är så fin. Älskar fokuset som bjuder in dig i rummet, genom mattans grafiska mönsterriktning som suger in dig, och bjuder in blicken till sideboardet där bak med focalpoint tavla och vas med kvistar. Exemplariskt snyggt. Vill ha. (Sa någon regnkläder, funktionskläder, fleecefodrade kläder, gummistövlar, vinterstövlar, skolväskor, allt x 3 barn.... Åh nu åkte jag visst in i en tunnel.)Bild Vogue Australia

4 kommentarer:

 1. Hej Karin,

  har du sett att Slettvoll har en exakt likadan lampa som den på bilden? Om måtten sen stämmer är ju en annan sak :-)
  http://www.slettvoll.no/kolleksjon/belysning#/produkter/lamper/triangular-special

  Bästa hälsningar

  Lina
  Fasonblog

  SvaraRadera
 2. Den lampan eller en vääldigt lik modell tror jag de säljer på Kvänum i Bergen. Jobbade på Kvänum förut och vet att de sa att de haft lampan i utställningen och fick så många frågor om var man fick tag på den att de hade börjat sälja den i utställningen. De kanske kan tänka sig och skicka den om de fortfarande har den kvar.. Skulle själv kunna tänka mig och ha den som lampa över köksbordet :)

  SvaraRadera
 3. Lina, ja den var väldigt lik! Bara ljuskällan satt annorlunda, det sitter som på en stång inne i Slettvoll -lampan och direkt på ramen i inlägget. Men det var det mest lika jag sett på länge. Skall undersöka den - tack för tips!
  Elin - skall höra med Kvänum också om de vet nåt. Tack!

  karin

  SvaraRadera
 4. Hej! Har hittat samma lampa på lampan.se Den heter Aneta diplomat klar. Men det är ju två år sedan du sökte så du har kanske redan hittat en.
  MVH
  Sanna

  SvaraRadera