fredag 6 februari 2015

MITT MÄSSBESÖK BLEV ETT INREDNINGSMOODBOARDHej äntligenfredag! Denna vecka skulle man hinna inte bara med jobb utan även hinna besöka möbelmässan! I år tittade jag på möbelmässan på ett helt nytt sätt än tidigare år. Jag har besökt mässan sedan millenieskiftet och som arkitektbyråanställd gick man och letade möbelnyheter, nya stiler, nya märken. Ja, nyheter helt enkelt. Denna gång, när jag har egen arkitektbyrå och med tillhörande studio och showroom för mina kunder... Det var en helt annan grej! Jag såg på mässan som ett moodboard, eller smörgåsbord där jag tittade på och plockade ut de produkter jag tror på och kan stå för själv. Och jag gillar ju att hitta långlivade produkter, kvalitet och klassiker. Snygg bas. Produkter som jag vill ha i studion och kunna rekommendera mina kunder som kommer hit, eller de som har beställt ett hembesök. Så här efteråt ser jag mycket riktigt fallit för min vanliga inredningsövertygelse; för äkta, gedigna material och ganska klassiska produkter och härlig kvalitet! Så jag märkte att jag valde ut produkter jag själv vill ha, copy paste rakt in i mitt hem, och de kommer jag också att ha i min studio för mina kunder. Tjohoo! Ovan ett gäng mattor från Vandra Rugs, som drog mina ögon till sig som allra första monter jag besökte. Längtar tills mattproverna kommer hit!!
Linnebonanzan hos Astrid. Tjock linne, tunt linne, stretchigt linne. Älskar Astrid, ett företag som jag har handlat mina på bloggen hett efterfrågade linnegardiner, de i dubbel bredd. Så mycket fint. Bilden är lånad från deras hemsida. Men jag skall ta hit ett gäng gardinprover, tänkte jag. Stay tuned.
Haha! Hur länge har jag inte jagat den perfekta glaslampan till matbordet? Tror jag fann den nu, eventuellt. Stor glaslampa med snyggt mässingsfäste från Belid. Skall beställa hit den stora till konferensbordet här i studion till att börja med.
Mattor mattor, mera mattor. Prover beställda.
Och så montern där jag inte vill ta hem bara produkterna utan hela montern. Ta med väggpaneler och marmorbord och givetvis alla mässingsljusstakar och bara ställa upp i vardagsrummet. No renovering necessary, jag har en snygg monter jag bor i. Bild från deras Instagramflöde då jag var för trött att gräva fram kameran så här sent på dagen. Älskar.

Givetvis sprang jag förbi Gubi, med favoritlamporna Bestlite och spegeln som gör varje hem komplett; Adnan Mirror.

Vackra glaspendlar från Ebb & Flow, skall också ta in ett gäng till studion och hänga över alla kontorsplatser tror jag.
Söta oljelampor från anrika Karlskrona Lampfabrik. Söta som socker och inte större än en ljusstake från Iittala. Vill ha hem en brun, eller en buteljgrön! Naturligtvis äkta mässing och handblåst :)
Ja, det var min dag på mässan. Plus möte med massa trevliga nya och gamla bekantskaper inom arkitektur och inredningsvärlden. En mycket givande dag, men idag är både mitt huvud och fötter glada att det är fredag!Alla bilder studio karin utom Bild 2 via Astrid, Bild 5 via Skultuna Instagram, Bild 7 via Gubi, Bild 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar