söndag 22 januari 2012

KLASSISKT STYLAD VÅNING PÅ KARLAPLAN

Bild Skeppsholmen 


Lördag :) Lördag lördag och gärna husvisning... Idag är jag inne i en våning på Karlaplan, klassiskt stylad med svart, vitt, grått, trärent och silverdetaljer. Häng med :)
Konsten att hänga konst... En fin tavelvägg med svarta ramar, väl sammanhållen. Fungerar snyggt som fondvägg, och ger inte ett rörigt intryck eftersom alla småbilder är en del av en större rektangel. Plankgolvet i furu har betsats brunsvart.
Ett klassiskt trick att ta till om man är trött på sina stolar: klä in dem så här. Själv tycker jag att de ser lite ut som spöken ;) så här, men det är ju att föredra om man absolut inte gillar träval och textil på sina befintliga stolar...

I köket har man låtit alla väggar ha fasettslipade långsmala kakelplattor upp till bröstpanelshöjd. Det ger verkligen en härlig vintage känsla! Ovanför har man valt att bryta av med ljust grått. En liten snutt intill dörrposten har ramats in med svarta tavellister och målats med svart griffelfärg. Smart och dekorativt.

I hallen som är lång och smal har man låtit sätta upp smala tavellister i massor så att man får ett randigt intryck. Dessa används troligen som avställningsyta för posten, mobilen, nycklarna när man kommer hem. Ser dekorativt ut så här när det är tomt, blir det för rörigt när man har fyllt den kan man ju lugna intrycket med några smala vita korgar eller burkar där prylarna hamnar. Nu mina vänner - en kanon lördag önskar jag er alla!
1 kommentar: