tisdag 3 januari 2012

STÄNKSKYDD OCH BÄNKSKIVA I TRÄBild Kvänum


Jag sitter med ett nytt köksjobb och letar inspiration, och då hittar jag en skön bild på en annorlunda stänkskiva. Jag har sett det ett par gånger förr men inte så här snyggt. Stänkskydd i trä. Här har man använt samma material som i arbetsbänken, det set ut som stavlimmad valnöt. Riktigt snyggt och väldigt annorlunda. Den som har ett vitt kök hemma och vill införa lite trävärme utan att för den saken skull gå på hela paketet med träluckor kan göra så här. Stänkskydd/ bänkskivor i trä hittar du hos köksleverantörer, du kan beställa på snickeri eller ev finna på byggvaruhusen. Snyggt att binda ihop hela rummet med att även ha bordet i valnöt.

Har ni sett så snygga detaljbilder. Vattnet kommer ut från väggen, eller det leds i alla fall bakom stänkskivan. Och den rostfria diskhon är elegant nedsänkt i bänkskivan. Har man bänkskiva i trä är det bra att skydda träets kanter med en diskho som har överlimmad kant som här. Då blir det inte fult och träröta kring hon.
PS Om man bortser från just stänkskivan, så är detta kök väldigt likt mitt! Jag har precis som ovan en högvägg i valnöt, ett arbetskök i vitt, matbord med valnöt. Och antik matta har jag i hallen intill så jag känner mig hemma i bilden :) Så här ser det som bekant ut i mitt kök. Vitt och valnöt.....

......men ett annat stänkskydd har jag valt. Jag har stora vita kakelplattor, det stänkskyddet har jag skrivit ett inlägg om här. Nu ska jag stänga datorn för idag, inget mer jobb. Nu blir det apfelstrudel, eller nåt annat inhemskt. Gute Nacht och trevlig kväll go'vänner :)


PS2 Ni är många som frågar om stänkskivor och därför har jag infört en ny kategori idag, KÖK - STÄNKSKYDD, där jag samlat alla inlägg som berör detta. Klicka här.

2 kommentarer:

 1. snyggt alternativ.....håller på och planerar renovering av mitt kök och kan inte riktigt ta ett beslut på om jag ska ha bänkskiva och stänkskydd i marmor eller inte...det här var ju ett alternativ ...något billigare också ...*ler
  ...fast det lutar nog åt marmor ändå

  Fantastiskt att få ta del av dina ideér här på bloggen.

  Önskar dig ett gott 2012.

  Pernilla

  SvaraRadera
 2. Supersnyggt! Jag är också ett fan av materialmöten och det här är riktigt lyckat.

  Tack för inspiration och Gott Nytt År!

  Susanne

  SvaraRadera