lördag 19 oktober 2013

GRÅTT SOVRUMJag måste bara lägga in denna bild, som jag hittade hos nätbutiken som säljer lamporna (här). Visst, lamporna är grymma (Lampe Gras, hela serien från 1921 och jag är ju svag för klassiker!). Men just idag är det färgen på väggen där bakom som är intressant för mig. Jag håller på att måla sovrummet - som äntligen blivit spacklat - så att vi kan göra i ordning det helt och hållet snart. Perfekt grå väggar på bilden, jag har redan ett par duttar på mina sovrumsväggar som jag funderar på. Resultatet tänkte jag skulle bli så här. Jag har haft vita väggar i mitt sovrum de senaste tio-femton åren, och nu är det dags för en mjukare dovare känsla som känns bra mycket mysigare än vitt. Jag återkommer om / när jag lyckats hitta den perfekta nyansen och rapporterar färgval. PS Älskar snickerierna som fortsätter runt hörnet, som är en kombinerad sänggavel och bokhylla. God kväll på er!


Bild via Artilleriet

5 kommentarer:

 1. Hej Karin!
  Jag funderar på om du har några tips på hur jag, som bor i en väldigt lyhörd lägenhet, kan stänga ute lite ljud? Jag har sovrummet mot ena grannen (som dock oftast inte är hemma) och sedan vardagsrummet mot andra grannen. Jag hör när grannarna hostar, pratar, ja allting.. Lägenheten är även väldigt dåligt isolerad utåt, ibland kan jag nästan tro att lastbilen som kör förbi på vägen ska komma in i köket ex :) Jag har hört att det är bra att få in textilier för att ljudisolera lite. Stämmer det? Har du några tips på hur man kan få det snyggt med hjälp av detta?
  Just nu är jag ju ganska nyinflyttad och har inte fått upp saker på väggarna än ex, har inga mattor och så än så jag antar att det kanske kommer att bli bättre. Men när jag bodde i min andra lägenhet så var det knäpptyst, inte ett ord från grannarna hördes :) så jag har en känsla av att det här kommer störa mig mycket.. Hoppas du har några bra och snygga tips :) Mvh Sara

  SvaraRadera
 2. Återigen rekommenderar jag äggoljetempera. Ser lyxigt ut med den matta nyansen och den stora mängden färgpigment gör den vacker att titta på. Och den är helt naturlig utan suspekta kemikalier. Kostar inte heller mer än vanlig färg, men man kan inte välja exakt NCS kulör av uppenbara skäl. Men det gör å andra sidan inget eftersom alla naturliga färger är vackra (titta ut, finns det några fula kulörer i naturen!?).

  Jag målade min sovalkov i en gråblå nyans (4-132) och jag kan komma på mig själv med att ligga och stirra in i väggen för den är så snygg :-) Nej jag säljer inte äggoljetempera, bara frälst efter målat min lilla lägenhet i det :-)

  SvaraRadera
 3. Väldig fin! Kanske det är Lamp Room grey eller Pavillion grey från Farrow & Ball? De har många fina grå, även tex Comforth White. Eller ljusare "Skimming Stone" Håller precis själv på att försöka välja grå nyanser till vårt nya hus, som precis som ert är sekelskiftes. Det är svårt med grå nyanser, precis som du skrivit om tidigare. Vad väljer du mellan nu? Låt oss veta vad det blir!!
  Kram
  Maria

  SvaraRadera
 4. Liknar den jag nyss målade, kanske något mörkare den på bilden. Linnevit heter färgen och Pure Lady serien ;) Lycka till med sökandet :)

  SvaraRadera
 5. Vi har en grå nyans som heter Dark French Grey (finns i ljusare nyaser också) från Little Greene som vi är väldigt nöjda med! Precis de där lamporna stod jag och tittade på för ett par dagar sedan- mycket fina!

  Har du något tips på vad man skulle kunna ha för lampa över ett soffbord i ett tv-rum? Jag skulle gärna vilja ha något som hänger ner samtidigt som man ju inte vill ha något som "stör" alltför mycket om man skall titta på TV.

  Tack för en bra blogg förresten! Kram L

  SvaraRadera