fredag 4 oktober 2013

KÖKSRITNINGAR TILL FINT KLASSISKT KÖKHej fredag! Sista arbetsdagen, och vad skönt att veckan drar mot sitt slut. Denna vecka har jag hunnit med ett jätteroligt jobb, ett köksuppdrag som även inkluderade en matsal. Köket har så fantastiska förutsättningar i miljö, ljus, storlek och invånarnas smak. Så det var en fröjd att rita. Köket är utrett i alla möjliga planlösningar, så att man kan se för- och nackdelar med olika val innan man bestämmer sig. Köksö? Inte? Längre arbetsbänk? För få högskåp? Man utreder och ritar tills man hittat den perfekta planen. Inspirationsbilder därtill som ger en inblick i känslan av hur det kommer att bli i kök + matsal. (Jag vill ha alla köken själv :) Vill ni se dem i större format så klicka på dem.) Så, nu är det fredag och jag avslutar arbetsveckan med denna glimt av mitt jobb och önskar er en tipp topp avslutning på er vecka! kram på er


Ritningar studio karin

5 kommentarer:

 1. Ungefär, vad kostar det att få hjälp att rita upp ett kök så här?
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Hej Karin,

  Vilken fin ny bild du lagt upp! :) Vill bara säga att jag uppskattar din blogg och tycker du är otroligt duktig! MEN avståndet mellan vask och ho i alt. 1 är på tok för litet. Det spelar ingen roll hur mycket yta du har på andra sidan hällen. Det är mellan disko och häll du kommer att spendera mest tid i köket, vad gäller arbetsyta.

  Annars väldigt trevliga förslag! :)

  Trevlig helg!

  Vänliga hälsningar,
  Kökssäljaren

  SvaraRadera
 3. Hej kökssäljaren och tack för din kommentar! :) Anledningen till att de är placerade så är de arkitektoniska förutsättningarna... Spisen vill vi ha på mitten av väggen mellan fönstren, för att ha en vacker och symmetrisk fond att titta på på den långväggen. Kanske en marmorskiva i mitten som stänksskydd. Och att ha stänkskyddet/marmorskivan och fläkten lite snett åt sidan blir så tokigt. Och hoarna är placerade där de är för att man vill stå framför fönstret och diska, bra ljus och trevlig utsikt. Och vi ville inte lägga första hon direkt i hörnet för man står så trångt då om man handskas med kastruller eller större saker. Så, ett steg in måste hoarna börja, och spisen i mitten på väggen mellan fönstren. Så det var därför det blev så. Arkitektoniska förutsättningar som vi tyckte gick före. Men, absolut, det är en bra poäng du gör och man skulle kunna tänka på detta genom att göra den högra hon halv, så får man 90 cm till spis :) Tack för kommentaren och trevlig helg du med!

  hälsar Karin

  SvaraRadera
 4. Vad menas eg med "avståndet mellan vask och ho"? i kommentaren ovan alltså? Ser bara en diskbänk...
  Sen bara en liten teknisk detalj, ritningarna/inpirationsbilderna är i så pass låg upplösning (förstår poängen med det på ritningarna evt) men det är nästan lite svårt att se och då förlorar man väl lite poängen ändå....

  SvaraRadera
 5. Hej Anonym. Jag tror att köksförsäljaren har i första meningen skrivit fel; vask och ho. I andra meningen står häll och vask, och det är vad jag har svarat på. Inspirationsbilderna denna gång var inte till för påsyn i egenskap av egna bilder. Denna gång visar jag hur det ser ut när man utreder ett kök; med möbleringsplaner och inspirationsbilder. Kunden får dessa ritningar på A3. Så idag är det planerna som är det som står i centrum, att bilderna är suddiga när man zoomar in - det var inte det som var poängen just idag :) Jag visar ju mest bilder alla andra dagar, men inspiration. Idag stod ritningarna i fokus! Tack för din kommentar.
  // Karin

  SvaraRadera