torsdag 5 juli 2018

PLATSBYGGT SKRIVBORD I TONÅRSRUM

Ett av de senaste projekten vi har ritat på här i studion, är en villas nya plan då den byggs till och blir större. Barnens (tonåringarnas) sovrum har planerats lite extra, då det kan vara lite svårt att få plats med de obligatoriska möblerna säng + skrivbord + dubbelgarderob utan att det blir trångt eller tråkigt. Så just denna gång blev det lite platsbyggda speciallösningar, framförallt för skrivborden som ritats så att de skall byggas in mellan två garderober. På inspirationsbilden ovan som jag har hittat på nätet är skrivbordet platsbyggt invid en bokhylla - det går också bra så klart. 


Till vänster på de båda raderna uppe och nere har sovrummen en mer konventionell planlösning med dubbla garderober i ett hörn. Till höger visar jag hur jag ritat samma rum men med platsbyggda skrivbord mellan garderober. I ena rummet (sovrum 3) är skrivbordet mot en vägg, och då kan man ha väggskåp ovanför eller öppna hyllplan. I det andra sovrummet (sovrum 4) placeras skrivbordet mot fönstret, så där blir det ingenting över skrivbordet. 
Ja det var några inspirationsbilder för skrivbordslösningar i barn- eller tonårsrummet. Hela det inspirerande hemmet från översta bilden ser du här. Övriga bilder hämtade på Pinterest.Bilder 1-3 via Leibal, 4-5 pinterest

Ritningar studio karin 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar