tisdag 24 mars 2015

DRÖMMER OM ALTANLIV
Hej tisdag! Visst är det ljusare nu, men inte helt good enough. Lite väl mörkt på kvällarna fortfarande, och jag önskar att jag hade stringlamporna i trädet igen. De sitter där ibland, senast i julas. De lyser så starkt dock, att jag önskar att jag kunde dimra dem utomhus. Jag skulle gärna ha ett fint glödljus som jag kunde styra inifrån huset, så att jag såg altanen / uteplatsen där utanför fönstret. Jag fullkomligt älskar atmosfären lamporna på string ger. (Undrar man hur man kan fästa dem runt altanen så har jag tipsat om det på Hus & Hem bloggen, här.) Själv skulle jag gärna ha en "spaceframe" med flera linor av belysning över matbordet där ute. Dimbart, njutbart inifrån. Snart snart, är det dags för altanliv igen :)


Bild localmilkblog.com

4 kommentarer:

 1. Åh, så härligt med inredning av altanen. En fråga, vi gjorde altan med staket för 2-3 år sedan. Altangolvet har fantastisk färg nu, silvergrått, och jag hoppas hitta nått sätt att bevara den färgen...organowood kanske?

  Men till min huvudsakliga fråga, staketet. Vi har ett vitt hus med grov puts av typ gårdsgrus-storlek. Målar man staketet i samma vita färg som huset? Eller blir det fööör vitt? Kan man ha någon annan färg, typ ljusgrå? Var först inne på att låta staketet vara träfärgat/silvrigt men det känns mest som att det står ofärdigt och väntar på färg. Tips mottages gärna!
  Takpannorna är vanlig tegelröd färg, om det har någon roll.
  Med vänlig hälsning, Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Staketet kan vara vitt som fasaden, eller den färgen som fönsterfoder och dörrfoder och balkongräcken har.... Men den är nog också vit låter det som? Då kan ni vika av med silvergrått, som grunden. Lasera lätt och låt det vara lite som altanen, eller täckmåla med typ linoljefärg som åldras vackert och inte behöver skrapas - bara borsta av och måla på i framtiden! Väljer ni tryckimpat så måste det stå 1-2 år innan det målas, är det obehandlat så kan ni måla när ni har lust... Lycka till! Karin

   Radera
 2. Kan tipsa om fjärrkontroll som du kan slå på och av lampor med. Vi har dem på flera lampor inne, smidigt att tända och släcka flera med en knapptryckning från soffan. Det finns även för utomhusbruk. Det går även att köpa dimmer på CLas O bland annat som jag haft till min ljusslinga från Granit.

  SvaraRadera