fredag 11 december 2015

FOTOAUKTION MED VERK AV BL A DENISE GRÜNSTEIN - LÄKANDE GRÖNT FÖR GATUBARN I NEPAL
Hej fredag! Denna ljuvliga fredag har vår extremt kreativa trädgårdsmästare i studion, Marie Lindfors ett fantastiskt event på gång! Marie och kollegan Elisabeth Lövgren har ett projekt, Green Little Fingers, som är ett välgörenhetsengagemang i samarbete med World Childhood foundation och Voice of Children. Det första projektet är ett välgörenhetsprojekt för gatubarn i Nepal, vars omgivning helt förstörts av jordbävningar. En trasig omgivning kan inte hela en orolig själ, är tanken, och dessa två trädgårdsmästare skall denna vinter åka dit och hjälpa till att skapa en fin närmiljö för barnen och om det går anlägga självhushållande buskar och växter. Eventet idag är alltså kopplat till detta engagemang för gatubarnen i Nepal - och det är en mycket spännande fotoauktion! Marie, som har ett förflutet som fotomodell (ja, det är för blygsamt, vi i studion kallar henne supermodell med tanke på alla fantastiska historier om personer och möten under storhetstider i NY och Europa vi får höra...) har ett fantastiskt kontaktnät av fotografer. Och idag går alltså en fotoauktion av stapeln, på Nybrogatan 8 i Stockholm, med en stor samliv mycket kända fotografers verk. Bland annat återfinns bilder av Denise Grünstein, i gott sällskap av verk av tjugotalet av Sveriges främsta fotografer.


"En trädgård åt Katmandus f.d. gatubarn i samarbete med World Childhood Foundation och Voice of Children.
Rehabiliteringscentret ligger en mil utanför Katmandus centrum i Lubhoo, Lalitpur distriktet. Här får barn som tidigare bott på gatan ett hem medan hjälporganisationen Voice of Children försöker spåra deras familjer, ger samtalsstöd, yrkesutbildning och stöd så de kan återvända till skolan. 
Centret har nyligen byggs upp efter jordbävningskatastrofen våren 2015. Barnens utemiljö, tomten och marken runtomkring är inte iordninggjord. Det är här vi vill skapa en plats där barnen kan läka."


Du kan titta på fotokonsten 12-13 dec på Nybrogatan 8 mellan kl 12-16. Bilderna och mer info om vilka fotografer som medverkar ser du här och mer info om Green Little Fingers ser du här.

Auktionen ligger ute sedan 11 dec, och syns här.
Bild lånad av Green Little Fingers, fotograf Denise Grünstein

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar