lördag 9 september 2017

MAGISK VÅNING MED STUCKATUR OCH MODERN MÖBELMIXHej lördag! Lördagsgodis till ära så surfar jag in i ett vackert pariser-objekt idag, just i jakt på sötsaker för ögonen. Denna fantastiska våning jag hittat har alla de tunga stuckaturer och kakelugnar som man förväntar sig i en klassisk våning i Paris, men har ändå den sköna moderna mix av armaturer och möbler som gör det blir så där magiskt bra. I bilden ovan syns två klassiker från den moderna eran och samsam med den tyngre klassiska atmosfären;  Oluce Atollo bordslampa i mässing (70-tal) , och en stol av Pierre Jeanneret (50-tal).

I vardagsrummet matchas stucken med två moderna sammetssoffor i grafitgrått. I taket en lampkrona av New York studion Lindsey Adelman.

Matplats med sammet och armaturer av ytterligare en New York studio Apparatus. Ljuvlig tränyans i bordet som plockar upp nyansen från fiskparketten.
I köket matchas de kraftiga stuckaturerna med väldigt enkla och raka linjer i arbetskökets design. Kraftigt marmorerad sten i vitt och svart gifter ihop svart och vitt på ett effektfullt sätt.
Ett vackert enkelt sovrum. Men det är ofta just det "enkla" som är svårt att få till, och det ligger mycket tanke bakom nyanser som matchar och förenklar synintrycket (sänggavel och pläd matchar varandra, och linne textur / nyans i gardin och bäddning matchar). Och så den extremt fina Atollo lamp igen!
Badrum med fler lampor från Apparatus, och så fortsätter man på spåret med tränyans och sten. Lovely lovely alltihop.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar